TARJA s ďalšou ukážkou z chystaného DVD, KVELERTAK bez speváka, DEICIDE s novou skladbou

TARJA ponúka ukážku z chystaného DVD. Erlend Hjelvik odišiel zo skupiny KVELERTAK. DEICIDE zverejnili novú skladbu. DECAPITATED a OBSCURA s novými klipmi. ROB ZOMBIE a MARILYN MANSON vydali cover od THE BEATLES. Novinky aj od aj POWERWOLF, GRAVE DIGGER alebo HATE.

Tarja Turunen

Tarja Turunen ponúka ukážku z chystaného DVD „Act II“ v podobe piesne „Victim of Ritual“. Spomínané DVD vyjde 27. júla u earMUSIC a obsahovať bude dve vystúpenia, konkrétne z Metropolis Studios v Londýne a z milánskeho Teatro della Luna Allago aj s hitmi od NIGHTWISH. Limitovaná edícia ponúkne dokonca ešte aj koncerty z Hellfestu a poľského festivalu Woodstock.

Spevák Erlend Hjelvik oznámil, že odchádza z kapely KVELERTAK. „Skúsenosti s budovaním úspešnej kapely boli zábavné a obohacujúce, ale boli rovnako intenzívne a náročné. V priebehu rokov si tento fakt vybral svoju daň. Ako sme sa osobne a profesionálne rozvíjali, naše individuálne ciele, potreby a motivácie sa zmenili, čo nás vedie rôznymi smermi. Hoci je to ťažké rozhodnutie opustiť život, ktorý som za poslednú dekádu žil a dýchal, cítim sa šťastný a nadšený za skúmanie nových možností do budúcnosti. Chcel by som sa poďakovať Bjartemu, Kjetilovi, Maciekovi, Marvinovi a Vidarovi, nášmu tímu, kapelám, ktoré s nami išli turné a každému kto spolupracoval s KVELERTAK. A čo je najdôležitejšie, vážim si našich fanúšikov, ktorí urobili všetky tie veci možnými. Som veľmi hrdý a vďačný za všetko, čo sme ako KVELERTAK dosiahli. Som skutočne vďačný za všetko, čo sme spolu zažili a kapele prajem do budúcnosti úspech a všetko najlepšie,“ vyjadril sa Hjelvik. Keďže ostatní členovia už vedeli dlhšiu dobu o tom, že k tomuto odchodu dôjde, tak na náhradu sa nebude čakať dlho, pretože kapela predstaví nového speváka na koncerte, už v piatok 20. júla na Fjellparkfestivalen v Nórsku.

Death metalisti DEICIDE zverejnili novú skladbu s názvom „Excommunicated“ z ich očakávanej štúdiovky „Overtures of Blasphemy“, ktorá vyjde 14. septembra u vydavateľstva Century Media Records.

Poliaci DECAPITATED sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe „Kill the Cult“ pochádzajúcej z ich stále aktuálnej radovky „Anticult“.

Progresívni death metalisti OBSCURA natočili nový videoklip k songu „Mortification of the Vulgar Sun“ z pred pár dňami vydanej dosky „Diluvium“.

ROB ZOMBIE a MARILYN MANSON vydali cover skladbu „Helter Skelter“ od legendárnych THE BEATLES. Obaja interpreti sú aktuálne na spoločnom severoamerickom turné.

Nemci POWERWOLF vypustili do sveta novú skladbu „Incense and Iron“ podporenú aj lyric videom. Spomínanú skladbu nájdete na ich novom albume „The Sacrament of Sin“, ktorý vyjde 20. júla u Napalm Records.

Formácia GRAVE DIGGER má vonku nové lyric video k piesni „Fear of the Living Dead“ z ich štúdiovej novinky „The Living Dead“. Tá uzrie svetlo sveta 14. septembra vďaka vydavateľstvu Napalm Records.

Black/death metalisti HATE podpísali zmluvu s vydavateľstvom Metal Blade Records. Kapela taktiež prezradila, že v decembri sa odoberie do nahrávacieho štúdia, pričom nový album by mohol vyjsť v polovici budúceho roka.