Gothoom oznámil ďalšiu porciu kapiel, OPETH vydajú v novembri nové DVD

Zostava jubilejného 10. ročníka Gothoomu sa rozrástla o ďalšie mená. OPETH vydajú nový živák. DORO a GRAVE DIGGER s novými klipmi. BLOODBATH vydajú nový album. SLASH, U.D.O. a WARBRINGER zverejnili nové skladby.

Zrúcanina hradu Revište. Foto: Lady mObscene

Organizátori jubilejného 10. ročníka festivalu Gothoom oznámili ďalšie skupiny, o ktoré sa akcia rozrastá. „Nadišiel čas rozšíriť zostavu, ktorá sa o necelý rok stretne pod Revištskou zrúcaninou o ďalšie mená. Ako prvých si na zoznam zapíšeme perverzných satanášov od susedov. Svoju špeciálnu šou k nám totiž prinesú death-blackoví Rakúšania BELPHEGOR. Helmuthova družina nám predvedie svoju overenú kombináciu diabolských nárezov a ťažkých a hutných stredných temp, ktoré nie sú o nič menej zlovestné. Z rovnakého železa, no zároveň úplne iní, sú ich kolegovia z HATE. Kedysi jasní zástupcovia priamočiareho poľského death metalu. Dnes už o niečo temnejší a blackovejší, striedajúci nekompromisnosť s výpravnosťou v podobe štruktúrovaných skladieb. To, že si REVEL IN FLESH požičali názov z piesne z debutu od Entombed vám môže napomôcť predstaviť si, akým smerom idú vo svojej vlastnej tvorbe. Drvivý old school death metal obklopený mohutnými gitarovými stenami, no bez toho, aby zabudol na chytľavosť a melódiu. Ukrajinci KZOHH prinesú mimoriadne experimentálny pohľad na black metal, ktorý je len jednou z mnohých vrstiev ich znepokojivej zvukovej koláže prepletenej nitkami metalového extrému, ambientu a až rituálne pôsobiacich momentov. Toto bude naživo určite mimoriadne vťahujúci zážitok. UERBEROS vydali svoj debut „Tormented by Faith“ minulý rok a dnes sú už súčasťou stajne našich domácich Immortal Souls Productions. Ich hudba je tým, čo už bolo spomínané a to je čistý priamočiary death metal poľského strihu. Nepochybujeme, že naživo to bude valec ako sa patrí,“ píše sa v oficiálnej festivalovej správe. Takže, na Gothoome 2019 sa môžete tešiť aj na BELPHEGOR, HATE, REVEL IN FLESH, KHOZZ a UERBEROS.

Prog metalisti OPETH vydajú 2. novembra u Moderbolaget Records/Nuclear Blast Entertainment nové DVD s názvom „Garden of the Titans: Live at Red Rocks Amphitheatre“. Materiál sa natáčal 11. mája 2017 v amfiteátri Red Rocks v Denveri. Nižšie nájdete aj ukážku v podobe skladby „Sorceress“.

Doro Pesch vypustila do sveta nový videoklip k piesni „It Cuts So Deep“, z jej čerstvej albumovej novinky „Forever Warriors, Forever United“.

Nemecká formácia GRAVE DIGGER natočila nový obrazový materiál ku skladbe „Zombie Dance“ s hosťujúcou kapelou RUSSKAJA. Skladba pochádza z ich chystaného albumu „The Living Dead“, ktorý vyjde 14. septembra u Napalm Records.

Death metalisti BLOODBATH oznámili, že 26. októbra im prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records vyjde nový štúdiový album s názvom „The Arrow of Satan Is Drawn“. Spomínaná novinka bude obsahovať 10 skladieb, limitovaná edícia ponúkne ešte dva bonusy navyše.

BLOODBATH – The Arrow of Satan Is Drawn

SLASH ft. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS zverejnili (NA TOMTO ODKAZE) novú skladbu „Mind Your Manners“ pochádzajúcu z novej radovky „Living the Dream“, ktorá vyjde 21. septembra cez Slashov label Snakepit Records.

Kapela U.D.O. má vonku lyric video k novej piesni „Make the Move“ z chystanej štúdiovky „Steelfactory“. Tá oficiálne vychádza 31. augusta u AFM Records.

Thrash metalisti WARBRINGER zverejnili lyric video k novému singlu „Power Unsurpassed“, ktorý bude dostupný (ako sedempalcový vinyl) od 7. septembra len cez shop kapely, prípadne cez vydavateľstvo Napalm Records.