KORPIKLAANI sa vrátia na Slovensko s novým albumom. V marci 2019 si privezú aj špeciálnych hostí

V marci 2019 vyštartujú tri folkové severské skupiny na európske turné. Bratislavský koncert bude jedinou zastávkou v rámci Česka, Slovenska a Rakúska.

KORPIKLAANI (Fin) – folk metal
TURISAS (Fin) – folk/symphonic metal
TROLLFEST (Nor) – folk metal
Štvrtok 14.3.2019, Bratislava – Majestic

Na Slovensko sa vracia populárna fínska folk metalová kapela KORPIKLAANI, ktorá na podporu nového albumu „Kulkija“ vyráža v marci 2019 na európske turné. Pripravovaný album bude v poradí desiatou štúdiovkou. Jej vydanie je naplánované na 7. septembra 2018 cez známe vydavateľstvo Nuclear Blast.

KORPIKLAANI

Názov albumu „Kulkija“ môžme preložiť ako „Tulák“, čo má odkázať na jeho dobrodružnú povahu. Album bude obsahovať 14 piesní a bude doposiaľ najdlhším. Od prvého do posledného tónu bude jedinečná atmosféra sprevádzať poslucháčov na ich dlhej ceste. Inštrumentálne pokračuje kapela spôsobom, ktorým začala na albumoch „Manala“ a „Noita“. Ako hovorí líder skupiny Jonne: „Čím viac budeš počúvať album, tým viac detailov môžeš nájsť.“ Dopĺňa ho Tuomas: „Po prvýkrát som na metalovom albume mal šancu hrať takú širokú škálu emócií.“

Kapela vznikla v roku 2003 na základoch staršieho zoskupenia SHAMAN, ktoré založil súčasný líder Jonne Järvelä v roku 1993. Texty piesní sú vo fínskom alebo anglickom jazyku a zaoberajú sa prírodou, fínskou a laponskou mytológiou a alkoholom. Okrem klasických nástrojov (gitary, basgitara, bicie) skupina využíva aj zvuky akordeónu, rôznych píšťal, violy a kantele.

Ako predskokan sa predstaví známa fínska folk metalová kapela TURISAS, ktorú netreba zvlášť predstavovať. Kapela bola založená v roku 1997 pod názvom KÖYLIÖ. O rok neskôr bola premenovaná na TURISAS podľa starodávneho fínskeho boha vojny. Fíni do svojej tvorby vnášajú prvky power metalu, viking a folk metalu. Sama kapela označuje svoj štýl ako battle metal. Doposiaľ vydali 5 štúdiových albumov, posledný ešte v roku 2013. Ich šou sú vždy živelné a vedia dostať fanúšikov do varu.

Druhým a zároveň posledným predskokanom tohto folk metalového večera bude nórska folk metalová kapela TROLLFEST, ktorá bola založená v roku 2003 v Oslo a doposiaľ vydala 5 albumov, posledný v roku 2017.

Príď zažiť pravý severský folk metalový večer v podaní fínskej hviezdy KORPIKLAANI a ich krajanov TURISAS a nórskych TROLLFEST do bratislavského Majestic Music Clubu, 14. marca 2019.

Predpredaj lístkov:
• cez Predpredaj.sk, Predprodej.cz
• vo všetkých pobočkách Slovak Telekomu

FB Event

Plagát ku koncertu v Bratislave

Tlačová správa