Poprad privíta posledné pokračovanie akcie Zrodenie tragédie z ducha hudby

Posledný dej Tragédie sa uskutoční už tento piatok v Poprade. Predstaví sa päť kapiel.

SEVEROTH (Ukr) – atmo ambient black metal
ALGOR (Sk – Nové Mesto n/V) – black metal
PORENUT (Sk – Banská Bystrica) – black metal
ZHOR (Sk – Podolínec) – black metal
THE LAST FAREWELL TO MANKIND (Sk) – atmospheric black metal

Piatok 14.9.2019, Poprad – Rock Fabric
Štart: 19:00

SEVEROTH
SEVEROTH je one-man black metalový projekt z Ukrajiny, za ktorým stojí človek s pseudonymom rovnakým, ako nesie aj názov kapely (taktiež je známy z ďalších jeho projektov ako Bezmir, Морок či Galdur.) SEVEROTH začal byť koncertne činný len pár mesiacov dozadu a toto bude ich druhý koncert. Kapela funguje od roku 2007 a za ten čas stihla vydať 3 full albumy a jednu kompiláciu. Jeho atmosferický chladný black metal tak bude zaujímavá – vyše hodinová „rozjímačka“ na koniec tohto večera. Povinnosť pre fanúšikov BURZUM a ambientného BM.

ALGOR
Stálicu domácej black metalovej scény netreba nijako obzvlášť predstavovať. Tento rok kapela oslavuje 20 rokov fungovania a 15 rokov od vydania debutu. ALGOR odohrajú špeciálny koncertný set pre Poprad k 15. výročiu ich debutového albumu „Úder pohanského hnevu“. Fanúšikovia ich rannej tvorby si teda určite prídu na svoje a budú mať možnosť vôbec prvýkrát počuť koncertne celý ich debutový album!

PORENUT
PORENUT je banskobystrické nihilistické komando, ktoré funguje na scéne 10 rokov.
Nedávne vydanie singlu „Manifest“ je predzvesťou k novému albumu a dáva vedieť, že sa máme na čo tešiť! Ich koncerty sú stále obohatené o nejaké to jebnuté „divadlo“ – tak uvidíme čo si pripravia pre Poprad. „A keďže zjavne neviem čo s týmto životom, nespíšem manifest, a furt budem kokotom!“

ZHOR
ZHOR predstavia na akcii svoj pripravovaný album, ktorý, ak pôjde všetko ako má, by sa mal nahrávať a vydať ešte pred akciou. Po vydaní ich prvého dema „Zrod“ z roku 2016 sa tak kapela dokopáva k prvému full-lenght albumu, ktorý sa bude volať „ZZZ“.

THE LAST FAREWELL TO MANKIND
THE LAST FAREWELL TO MANKIND hrajú atmosferický black metal. Kapela vznikla v roku 2014, pozostáva z ex-členov kapiel SLAVIGROM, HROMOVLAD a PRAROD. Skupina momentálne sa pracuje na prvom albume. Na akcii sa predstavia inštrumentálne, no pri ich hudbe to vôbec neprekáža.

FB event

Plagát ku akcii

Tlačová správa