WITHIN TEMPTATION vydajú novinku pred Vianocami. Novinky hlásia aj LACUNA COIL, Steven Wilson či BLOODBATH

WITHIN TEMPTATION a ARCHITECTS vydajú nové albumy. LACUNA COIL a Steven Wilson nové DVD. MÖTLEY CRÜE nahrajú nové piesne. BLOODBATH a EVOKEN zverejnili nové skladby. Zomrel Dave Wilkinson, pôvodný bubeník IMMOLATION.

WITHIN TEMPTATION

Holandská kapela WITHIN TEMPTATION ukončila štvorročné čakanie fanúšikov na pokračovateľa nahrávky „Hydra“. Pred Vianocami, 14. decembra ôsmu štúdiovku, ktorú pomenovali „Resist“. Album sa na pulty predajní dostane vďaka po prvýkrát vydavateľstvu Spinefarm Records, ktoré sa stalo špecializovanou odnožou labelu Universal Music Group na hard rock. „Niekedy si myslíte, že dnešná populárna hudba nemá hranice,“ prezradila speváčka Sharon den Adel pre časopis Metal Hammer a pokračovala: „Našim hlavným cieľom bolo zhromaždiť kúsky zvukov, ktoré sme robili, a potom sme sa snažili vytvoriť nový hudobný svet, ktorý je ťažší, špinavší a futuristickejší, aký sme kedy doteraz vytvorili. „Resist“ je náš nový pohľad na metal, náš spôsob, ako dať čerstvému závanu života hranicu modernej hudby.“ My ešte dodáme, že na novom albume týchto Holanďanov nájdete 10 piesní.

WITHIN TEMPTATION – Resist

Talianska formácia LACUNA COIL oslavuje tento rok 20. výročie od vydania debutovej nahrávky „Lacuna Coil“. Pri tejto príležitosti odohrala 19. januára v londýnskom O2 Forum Kentish Town špeciálny koncert, ktorý sa zaznamenal. Už 9. novembra im vyjde na DVD s názvom „The 119 Show – Live in London“. Nižšie nájdete aj ochutnávku v podobe skladby „Blood, Tears, Dust“.

Anglický hudobník Steven Wilson oznámil, že 2. novembra mu prostredníctvom vydavateľstva Eagle Rock Entertainment vyjde nové DVD/Blu-ray „Home Invasion: In Concert at the Royal Albert Hall“. Materiál sa natáčal koncom marca počas troch po sebe idúcich koncertov v ikonickej Royal Albert Hall v Londýne. Nižšie nájdete aj trailer.

Aj keď americká formácia MÖTLEY CRÜE ukončila činnosť v roku 2016, tak spevák Vince Neil cez Twitter oznámil, že v najbližších týždňoch sa budú venovať nahrávaniu štyroch nových skladieb.

Deatheri BLOODBATH majú vonku lyric video k novému songu „Bloodicide“, v ktorom hosťujú Jeff Walker (CARCASS), Karl Willetts (BOLT THROWER/MEMORIAM) a John Walker (CANCER). Spomínaný song nájdete na ich novej štúdiovke „The Arrow of Satan Is Drawn“. Tá sa na pulty predajní dostane 26. októbra vďaka Peaceville Records.

Newyorskí death metalisti IMMOLATION oznámili, že vo veku nedožitých 49 rokov zomrel ich pôvodný bubeník (ešte z čias keď sa volali RIGOR MORTIS) Dave Wilkinson. Príčinu smrti kapela neuviedla.

Nemeckí veteráni GRAVE DIGGER zverejnili lyric video ku piesni „The Power of Metal“ z ich aktuálnej štúdiovky „The Living Dead“, ktorá sa na pulty predajní dostáva dnes.

Metalcoristi ARCHITECTS vydajú 9. novembra u Epitaph Records nový štúdiový album s názvom „Holy Hell“. Pod správou nájdete ochutnávku v podobe piesne „Hereafter“, ktorá je podporená aj videoklipom.

Doom metalisti EVOKEN zverejnili novú skladbu „Valorous Consternation“ z ich chystanej radovky „Hypnagogia“. Tá uzrie svetlo sveta 9. novembra vďaka vydavateľstvu Profound Lore Records.