NIGHTWISH natočia DVD z prebiehajúceho turné Decades. Novinky hlásia aj RAMMSTEIN či AMON AMARTH

NIGHTWISH budú natáčať DVD. RAMMSTEIN dokončujú práce na novom albume. AMON AMARTH vydajú nové DVD. SLASH zverejnil novú pieseň. Zomrel český spevák Vláďa Šafránek (WALDA GANG, ex-HARLEJ). Novinky aj od MINISTRY, MADBALL, INTERNAL BLEEDING, ALL THAT REMAINS a UNEARTH.

Tuomas Holopainen z NIGHTWISH počas koncertu v Košiciach 2016

Fínska formácia NIGHTWISH oznámila, že koncerty v Sao Paule (28. september) a Buenos Aires (30. september) v rámci aktuálneho turné „Decades Tour“ sa budú natáčať pre chystané DVD. „Väčšinu skladieb, ktoré hráme na tomto turné už nebudeme nikdy hrať. Myslím si, že je to dobrý nápad zvečniť ich,“ vyjadril sa Tuomas Holopainen. Ešte dodáme, že nový album by mala kapela nahrávať budúce leto, pričom novinka by mohla vyjsť na jar 2020.

RAMMSTEIN dokončujú v bieloruskom Minsku práce na nahrávaní orchestrácií a chórov pre ich nadchádzajúci a zatiaľ nepomenovaný album.

Vikingovia AMON AMARTH vydajú v novembri nové DVD/Blu-ray s názvom „The Pursuit of Vikings: 25 Years in the Eye of the Storm“, ktoré ponúkne dokument a záznam koncertu z festivalu Summer Breeze 2017.

SLASH ft. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS zverejnili novú pieseň „My Antidote“ z nového albumu „Living the Dream“. Ten vyjde 21. septembra cez Slashov vlastný label Snakepit Records v spolupráci s Roadrunner Records.

Industrial metaloví MINISTRY vypustili do sveta nové video ku skladbe „AmeriKKKA“ z ich aktuálnej radovky „AmeriKKKant“ vydanej v marci tohto roka.

Hardcoristi MADBALL natočili nový videoklip k songu „Freight Train“ z ich aktuálnej dosky „For the Cause“.

Vo veku 46 rokov zomrel v utorok 18. septembra český spevák Vláďa Šafránek zo skupiny WALDA GANG, ktorý je známy aj z pôsobenia v kapelách HARLEJ alebo BRIAN. „Dnes neskoro popoludní dotĺko srdce nášho kamaráta a speváka, božského Vláďu Šafránka. Vláďa je Boh,“ napísali jeho spoluhráči na oficiálnu facebookovskú stránku skupiny WALDA GANG v deň tejto smutnej udalosti. Speváka už dlhšie trápilo viacero zdravotných problémov, predovšetkým srdce. Česť jeho pamiatke.

Death metalisti INTERNAL BLEEDING majú nový klip ku skladbe „Focus“ z chystanej štúdiovky „Corrupting Influence“, ktorá vyjde 19. októbra prostredníctvom Unique Leader Records.

Američania ALL THAT REMAINS majú vonku novú skladbu „Fuck Love“. Pieseň by mala byť súčasťou chystaného a zatiaľ nepomenovaného albumu, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka.

Kapela UNEARTH vydá 23. novembra u Century Media Records nový štúdiový album „Extinction(s)“ z ktorého zverejnili ochutnávku v podobe skladby „Incinerate“.