Na novom albume AVANTASIA bude 7 hostí. Ukážky z chystaných DVD zverejnili AMON AMARTH a ACCEPT

Kto bude hosťovať na novom albume AVANTASIE ? AMON AMARTH, ACCEPT a Anneke Van Giersbergen zverejnili ukážky z chystaných živákov. DEICIDE ponúkajú zábery z natáčania videoklipu. Novinky aj od LEGION OF THE DAMNED, PSYCROPTIC a FROZEN BLOOD.

Tobias Sammet – AVANTASIA. Foto: Matej Cázer

Tobias Sammet už dávnejšie ohlásil, že so svojím projektom AVANTASIA vydá nový album s názvom „Moonglow“. Na nahrávke bude figurovať sedem hostí, presnejšie: Bob Catley (MAGNUM), Eric Martin (MR. BIG), Geoff Tate (QUEENSRŸCHE), Candice Night (BLACKMORE’S NIGHT), Mille Petrozza (KREATOR), Jorn Lande a Michael Kiske (HELLOWEEN). „Moonglow bude najštedrejším albumom mojej kariéry, najväčšou a najfarebnejšou vecou, najviac nerozumným luxusom, aký som kedy vytvoril. Nahrávka bude obsahovať skvelé vokálne výkony a piesne. Epický, fantastický a rozmanitý materiál. World music, power metal, pop…, všetko,“ vyjadril sa Tobias Sammet. Spomínaný album vychádza 1. februára prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Vikingovia AMON AMARTH zverejnili ukážku z nového DVD „The Pursuit of Vikings: 25 Years in the Eye of the Storm“ v podobe skladby „Twilight of the Thunder God“. Spomínané DVD vyjde 16. novembra a obsahovať bude dva koncerty z festivalu Summer Breeze 2017 s odlišnými setlistami a dokument o kapele.

Heavy metaloví veteráni ACCEPT vypustili do sveta ochutnávku z nového DVD „Symphonic Terror – Live at Wacken 2017“ v podobe skladby „Balls to the Wall“. DVD vychádza 23. novembra u Nuclear Blast Records a ponúkne záznam vystúpenia z minuloročného festivalu Wacken Open Air.

Deatheri DEICIDE zverejnili video ponúkajúce zábery zo zákulisia natáčania videoklipu ku skladbe „Defying the Sacred“ z ich aktuálnej radovky „Overtures of Blasphemy“.

Speváčka Anneke Van Giersbergen uverejnila ukážku z chystaného live albumu „Symphonized“ v podobe piesne „Your Glorious Light Will Shine – Helsinki“. Spomínaný live album (vychádza 16. novembra u InsideOut Music) sa nahrával v máji tohto roka na dvoch špeciálnych koncertoch v Holandsku, kde Anneke vystúpila spolu s orchestrom Residentie Orkest The Hague.

Thrash/death metalisti LEGION OF THE DAMNED vypustili do sveta lyric video k novej skladbe s názvom „The Widow´s Breed“. Pieseň pochádza z ich nového albumu „Slaves of the Shadow Realm“. Ten uzrie svetlo sveta 4. januára vďaka vydavateľstvu Napalm Records.

Technickí death metalisti PSYCROPTIC natočili nový videoklip k songu „Directive“ z ich chystanej dosky „As the Kingdom Drowns“. Tá oficiálne vychádza 9. novembra u Prosthetic Records.

Death/blackoví FROZEN BLOOD vypustia na svet svoj rovnomenný debutový album. Vyjde pod hlavičkou Slovak Metal Army, 15. októbra v dvoch verziách. Jednak digitálne na portálov – Bandcamp, Spotify, iTunes, Amazon, Deezer. Taktiež na CD, ktoré sa bude dať dostať priamo u Jura alebo cez kapelu. O nahrávanie a zvuk sa postaral Cere a cover robil Pavel Baghy. – Lukáš „Bukáčo“ Polák