MANOWAR vydali vyhlásenie k obvineniam Karla Logana, Gothoom potvrdil ďalších 5 skupín

MANOWAR: Pokiaľ sa celá situácia okolo Karla nevyrieši, nebude s nami vystupovať. Festival GOTHOOM oznámil ďalšie potvrdené kapely pre desiaty ročník. MINISTRY s novým klipom. Devin Townsend teasuje nový materiál. SVARTIDAUDI, PSYCROPTIC a CARNAL FORGE zverejnili nové skladby.

MANOWAR

Legendárna skupina MANOWAR aj keď nerada, musela vydať nejaké vyhlásenie ohľadom vážnych obvinení, ktorým čelí ich gitarista Karl Logan za držanie detskej pornografie. „Situácia je teraz v rukách Karla a jeho právnikov. Pokiaľ sa celá situácia nevyrieši nebude s nami vystupovať. Naše koncerty a vznik nového albumu jeho prítomnosť nijako neovplyvní,“ píše sa vo vyhlásení kapely.

Festival GOTHOOM oznámil ďalšie kapely pre svoj desiaty ročník, ktorý sa uskutoční 18.7. – 20.7.2019. Fanúšikovia sa môžu tešiť na Talianov FLESHGOD APOCALYPSEFURIA je kapelou, ktorá, svojím EP „Guido“ nahratým v bani 320 metrov pod zemou, prináša nový zmysel označeniu underground. Od susedov z opačnej strany zavítajú na Gothoom už od roku 1993 fungujúci SEAR BLISS. Temný a majestátny death/black metal naservírujú NOCTEM a Poliaci ROSK vás svojou kolážou emocionality a chladu rozhodne vtiahnu do deja svojej hudby a len tak ľahko nepustia.

DEVIN TOWNSEND teasuje na svojom Instagrame (TU) nový materiál z chystaného albumu „Empath“. Ten by mal vyjsť v priebehu budúceho roka.

Industrial metalová skupina MINISTRY nahrala nový videoklip k songu „We´re Tired of It“ z aktuálnej štúdiovky „AmeriKKKant“.

Islandská formácia SVARTIDAUDI zverejnila novú pieseň s názvom „Wolves of a Red Sun“ z ich novej radovky „Revelations of the Red Sword“. Tá uzrie svetlo sveta 3. decembra vďaka vydavateľstvu Ván Records.

Death metalisti PSYCROPTIC ponúkajú k vypočutiu nový song „Frozen Gaze“ z chystaného albumu „As the Kingdom Drowns“, ktorý vychádza 9. novembra u Prosthetic Records.

Švédi CARNAL FORGE zverejnili lyric video k novej skladbe „Parasites“ z ich chystanej dosky „Gun to Mouth Salvation“, ktorá vyjde 25. januára u ViciSolum Productions.