Fíni KALMAH a Nóri VREID na spoločnom turné neobídu ani Slovensko. V decembri vystúpia v Tartarose

December prinesie do Banskej Bystrice chlad a zimu zo škandinávskych krajín. Európou sa totiž preženie turné kapiel VREID, KALMAH a SLEGEST a jeho jedinú slovenskú zastávku si budete môcť vychutnať v banskobystickom klube Tartaros.

VREID (Nor) – melodic black metal
KALMAH (Fin) – melodic death metal
SLEGEST (Nor) – blackened doom metal

Štvrtok 13.12.2018, Banská Bystrica – RC Tartaros
Štart: 20:00, vstupné: 18 € (predpredaj Ticketlive.sk – TU) / 20 € (na mieste)

VREID

Nóri VREID (potomok slávneho WINDIRU) vydali v septembri svoj ôsmy radový album pod známym vydavateľstvom Season of Mist „Lifehunger“. Od roku 2010 hrá s VREID aj ďalší z bývalých gitaristov gitaristov WINDIR – Storm, takže budete môcť vidieť naživo celú bývalú zostavu tejto kapely (okrem Valfara samozrejme). Black metal so špecifickou melodikou a jedinečnou tvárou to je nórsky „hnev“ – VREID.

KALMAH z krajiny tisícich jazier taktiež vydali tento rok svoj ôsmy radový album. Bratia Antti Kokko a Pekka Kokko sú v kapele už od jej založenia a vedú ju tým správnym smerom. Album s názvom „Palo“ vydali vyšiel v apríli u vydavateľstva Spinefarm Records a vypočuť naživo si ho budete môcť na jedinej slovenskej zastávke v Banskej Bystrici.

Treťou kapelou na turné bude špeciálny hosť večera SLEGEST. Menej známa kapela bývalého gitaristu VREID – Stiga Eseho. SLEGEST majú na konte dva plnohodnotné albumy a pre mnohých bude ich blackened doom metal zaujímavým prekvapením.

FB Event

Plagát k európskemu turné KALMAH a VREID

Tlačová správa