METALLICA vydá limitovaný živák, NIGHTWISH dokončujú nové skladby

METALLICA vydá nový živák. NIGHTWISH dokončujú práce na nových skladbách. STONE SOUR s novým klipom. JINJER začnú čoskoro pracovať na novom albume.

METALLICA

METALLICA vydá 1. februára live album „Helping Hands… Live & Acoustic at the Masonic“. Pôjde o limitovaný dvojalbum na vinyle, na ktorom nájdete akustický koncert „Helping Hands“ z 3. novembra 2018 z Masonic Auditorium v San Franciscu. Vďaka tomuto benefičnému koncertu sa vyzbieralo 1,3 milóna dolárov. S týmito zdrojmi pomôže nadácia All Within My Hands partnerom Feeding America a American Association of Community Colleges. Nadácia All Within My Hands, za ktorou stojí METALLICA, pomáha komunitám v núdzi so vzdelávaním, darovaním potravín a inými službami. Na spomínanom koncerte odohrala kapela okrem svojich skladieb aj covery od DEEP PURPLE, NAZARETH či BLUE ÖYSTER CULT.

Tuomas Holopainen z NIGHTWISH dokončuje práce na nástupcovi ich zatiaľ poslednej radovky „Endless Forms Most Beautiful“ z roku 2015. „Všetky skladby sú hudobne dokončené. Stále pracujem na nejakých textoch a samozrejme na aranžmánoch. Skúšky počas budúceho roka potrvajú mesiace. Ale všetky skladby so svojimi názvami budú súčasťou nového albumu, ktorý má taktiež názov, všetko tam je. Odteraz je to len o aranžmánoch a o obrúsení hrán,“ vyjadril sa Holopainen pre Grasser Production.

Formácia STONE SOUR zverejnila nový live videoklip k piesni „Cold Reader“. Klip sa natáčal na akcii Zippo Encore a slúži ako promo k vinylovému vydaniu ich debutu v rámci Black Friday Record Store Day.

Vokalistka Tatiana Shmailyuk z kapely JINJER prezradila, že na jar sa odoberú do štúdia, aby nahrali nový štúdiový album. Ešte dodáme, že v januári im u Napalm Records vyjde EP s názvom „Micro“.