CHROME DIVISION – One Last Ride

Partia okolo Shagrata z DIMMU BORGIR vydáva piaty štúdiový album. Ide viac-menej o rockovú nahrávku, ktorá nemá s domovskou kapelou bezpochyby najslávnejšieho člena CHROME DIVISION absolútne nič spoločné. A poslednú.

„One Last Ride“ nemôžeme ani len náhodou porovnávať s „Eonian“ od DIMMU BORGIR (recenzia TU). CHROME DIVISION je typická hard rocková kapela. S trochou nadhľadu by sme ich tvorbu možno mohli prirovnať k biblii rock n rollu – MOTÖRHEAD. Veď vlastne, oni sa tým vlastne ani netaja.

CHROME DIVISION – One Last Ride

Melodický hardrock, ktorý je postavený na zaujímavých riffoch a melodických, ba až štadiónových refrénoch. Tento album nie je ničím extra prevratným, ale ozajstného fanúšika skrátka neurazí. Ba práve naopak. Šťavnaté riffy striedajú perfektné refrény, ale aj gitarové sóla. V niektorých pasážach počujem DEEP PURPLE alebo dokonca URIAH HEEP.

Skrátka hudba ako stvorená do auta alebo nakopnutie na začiatku dňa. Hneď úvodná „So Fragile“ spĺňa všetko z toho, čo bolo napísané vyššie. Album sa nesie vo veľmi podobnom duchu celú svoju stopáž. „Back In Town“ patrí medzi najrýchlejšie piesne na albume. Je šťavnatá a svojou energiou priam valcujúca. V dnešnej dobe elektronických prevratov a post rockových experimentov, ktoré sa lámu až do tanečných verzií je toto naozaj oslava pravého hard rocku.

CHROME DIVISION

Za najlepší song na albume považujem „You Are Dead To Me“, ktorý začína perfektným riffom. A vokál? Predstavte si, že by ste zmiešali farby hlasov Lemmyho a Iana Gilliana. A vznikne vám farba Eddieho Guza (THE CARBURETORS). Avšak taká „This One Wild“ naštartuje svoje motory a Guzov vokál posadený trochu vyššie evokuje WHITESNAKE.

Keď to zhrnieme, všetky piesne na albume sa vezú na jednej vlne pocitu čistej poctivosti a vernosti k starej škole. Albumová novinka, ktorá je poslednou v histórii CHROME DIVISION, je ozajstný rockový až heavy nárez. Oslava. Hudba je navyše pozitívna a miestami vie poriadne rozpáliť. Pridávam pol bodu za presvedčivosť a dôraz. Za lásku a vernosť ku klasickému rokenrolu.

Hodnotenie autora: 7,5 / 10

Žáner: heavy metal/hard rock /rock n roll
Krajina pôvodu: Nórsko
Vydavateľstvo: Nuclear Blast Records
Dátum vydania: 16.11.2018
Web: https://www.chromedivision.com/
Zostava:
Eddie Guz – spev
Shagrath – gitara, basgitara, sprievodné vokály
Kjell Aage „Damage“ Karlsen – gitara, sprievodné vokály
Tony White – bicie, perkusie
Tracklist:
Return from the Wastelands (00:41)
So Fragile (03:40)
Walk Away in Shame (03:50)
Back in Town (03:56)
You Are Dead to Me (04:36)
The Call (04:25)
I’m on Fire Tonight (04:01)
Staying Until the End (03:24)
This One Is Wild (04:18)
One Last Ride (03:52)
We Drink (04:15)
Towards the Unknown (01:48)
Esta noche va a quemar (04:00)
Diskografia:
Doomsday Rock ‚n Roll – 2006
Booze, Broads and Beelzebub – 2008
3rd Round Knockout – 2011
Infernal Rock Eternal – 2014
One Last Ride – 2018
Definitíva:
Posledná jazda CHROME DIVISION je nadpriemerná nahrávka, ktorá je pre všetkých fanúšikov MOTÖRHEAD, DEEP PURPLE alebo URIAH HEEP. Poctivá robota a osvedčená kvalita hudobníkov, ktorí nepotrebujú škatuľkovanie ani žiadnu inú alternatívu. Majú v tom jasno. Rock ‚n‘ Roll Forever!

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla