Brána do duší dávnych čias. Ekvádorská hviezda Leo Rojas po prvýkrát na Slovensku

Na Slovensko zavíta po prvýkrát ekvádorský inštrumentalista Leo Rojas, ktorý je jeden z posledných domorodých juhoamerických indiánov.

LEO ROJAS (Ecu) – latin music/ethno music
DJEMBE PICNIC BAND (Sk – Malacky) – percusions

Piatok 29.3.2019, Bratislava – Majestic
Štart: 21:00, vstupné: od 32 €

Leo označovaný ako „syn Ekvádora“ je známy tým, že v roku 2011 vyhral v Nemecku talentovú súťaž „Das Supertalent“, nemeckú verziu súťaže Veľká Británia hľadá talent. Od tej doby Leova popularita rastie závratným tempom. Za predaj viac než 200 000 albumov získal dvakrát zlaté ocenenie a jeho piesne majú na youtube neuveriteľné veľké množstvo videní.

Leo Rojas prišiel v roku 2000 do Španielska, neskôr odišiel do Nemecka, kde sa živil ako pouličný hudobník a kde v roku 2011 víťazstvom v spomínanej talentovej šou odštartoval svoju hudobnú kariéru. Doposiaľ vydal 5 štúdiových albumov, posledný v roku 2017 nazvaný „Leo Rojas“.

Rojasova tvorba vychádza z jeho koreňov, vnáša do nej výrazne prvky tradičnej juhoamerickej hudby s použitím rôznych tradičných nástrojov ako panová flauta, tradičné juhoamerické píštaly… Leove piesne vás od prvých sekúnd úplne zaplavia a dostanú vás do iného sveta, inej dimenzie, ktorú nemožno opísať slovami. Ako hovorí samotný Rojas, hlasy jeho juhoamerických predkov hovoria k ľudom prostredníctvom jeho hudby. Je to brána do duší dávnych minulých čias.

Jeho live vystúpenia sú vždy silným hudobným a kultýrnym zážitkom. Tento koncert je určený nielen pre všetkých milovníkov juhoamerickej hudby, etna a world music, ale aj kvalitnej hudby.

Ako predskokan na koncerte vystúpi domáca kapela DJEMBE PICNIC BAND. Za zrod tejto skupiny môžu bubny djembe, ohne, tance, spevy, prirodzenosť, ohľaduplnosť, pokora, rytmy afriky, slovanské korene a slovenský folklór. To všetko je prítomné na magických a energických Djembe picnicoch – otvorených bubnovačkách, organizovaných po celom Slovensku – do ktorých sa môže zapojiť ktokoľvek. Členovia skupiny sa rozhodli priniesť tieto nádherné energie a zážitky na pódiá, tak aby začali prúdiť k divákom.

Na svojich koncertoch členovia kapely hrajú hudbu na afrických, arabských, austrálskych a indických hudobných nástrojoch, ale so slovenským srdcom a intuíciou. Hrajú hudbu, ktorá prirodzene vznikla pri ohni a spájajú ju so slovenskými folklórnymi piesňami.

Za posledné dva roky hrali v lesoch, na hradoch, v kaštieli, na uliciach, na moste, v čajovniach, v kluboch, na festivaloch, na kruhovom objazde, na námestí SNP s folklórnym súborom, povzbudzovali bežcov od Tatier k Dunaju a plavcov, ktorí plávali cez Dunaj, hrali aj pre jogínov a liečiteľov a naživo hrali v predstaveniach s parkouristami na hrade Beckov.

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa