AVANTASIA zverejnila trailer ku chystanému albumu. Nové klipy natočili ARCH ENEMY a DREAM THEATER

AVANTASIA dokončila nahrávanie nového albumu. ARCH ENEMY s novým klipom. DREAM THEATER a CHILDREN OF BODOM zverejnili nové skladby. CARNIFEX majú vonku nový singel, DEE SNIDER zas nový klip.

Tobias Sammet

Megaúspešná rock/metalová opera AVANTASIA zverejnila oficiálny trailer ku očakávanej albumovej novinke „Moonglow“. Tobias Sammet a jeho partia dokončili nahrávanie nového albumu. Zároveň Tobias oznámil, že oficiálne vydanie novinky sa posunie o dva dni. Na novinke sa opäť môžete tešiť na zaujímavých hostí ako Geoff Tate, Michael Kiske, Hansi Kürsch, Candice Night alebo Mille Petrozza. Netreba zabúdať ani na svetové turné, ktoré AVANTASIA odštartuje koncom marca na Slovensku!

Formácia ARCH ENEMY zverejnila nový videoklip k piesni „Reason to Believe“ z rovnomenného sedempalca, na ktorom ešte nájdete cover „Shout“ od TEARS FOR FEARS. O tom aká bola motivácia napísať túto skladbu viac prezradil gitarista Michael Amott na facebookovom profile kapely: „Myslím si, že pri dospievaní som bol považovaný za „odlišné dieťa“, ten zvláštny človek v škole, a tak som sa skryl do vlastnej ulity. Nedostatok priateľov a popularity urobili zo mňa to, čím som dnes. Bol som vždy posadnutý hudbou a keď som si v trinástich kúpil prvú gitaru hneď som začal tvoriť. Hudba bola so mnou počas života na každom kroku a dodnes je mojím najväčším priateľom a vášňou. Som si istý, že veľa ľudí to cíti rovnako. „Reason to Believe“ je pieseň, ktorá sa zrodila z rozprávania o mojej mladosti a tiež z príbehov našich fanúšikov po celom svete. Toto je pre vás. Vždy bojujte, moji priatelia.“

Prog metalisti DREAM THEATER vypustili do sveta novú skladbu „Untethered Angel“ podporenú aj videoklipom pozostávajúcim zo záberov zo štúdia. Skladba pochádza z ich novej štúdiovky „Distance Over Time“, ktorá vyjde 22. februára prostredníctvom InsideOut Music.

Fíni CHILDREN OF BODOM zverejnili novú skladbu s názvom „Under Grass and Clover“ z chystanej dosky „Hexed“, ktorá vyjde 8. marca u Nuclear Blast Records. „Ľudia hovoria, že tento album je chytľavejší. Tak som o tom premýšľal. Štruktúry skladieb sú možno ľahšie pochopiteľné pri počúvaní, ale sú tam aj nejaké progresívne a technické veci. Na albume existujú určité melódie, ktoré by mohli pochádzať z jazzových skladieb, aj keď s nami sú samozrejme kompletne metalové,“ vyjadril sa v tlačovej správe frontman Alexi Laiho.

Deathcoristi CARNIFEX majú nový klip k songu „Bury Me in Blasphemy“ z rovnomenného EP vydaného pred pár dňami. Minialbum obsahuje okrem spomínaného singla aj dva covery – „The Heretic Anthem“ od SLIPKNOT a „Head Like a Hole“ od NINE INCH NAILS.

Dee Snider natočil nový videoklip k piesni „For the Love of Metal“ z jeho rovnomennej sólovky, ktorá vyšla v júli tohto roka.