Nový album IN FLAMES v marci, AVANTASIA vypustila do sveta nový song

IN FLAMES vydajú nový album. AVANTASIA a OVERKILL zverejnili nové skladby. KING DIAMOND ponúka ďalšiu ukážku z nového DVD. Novinky aj od WHITECHAPEL, MALEVOLENT CREATION, LEGION OF THE DAMNED a CANDLEMASS .

IN FLAMES

Švédi IN FLAMES oznámili, že 1. marca im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový štúdiový album s názvom „I, the Mask“. Nižšie nájdete aj dve ochutnávky v podobe skladieb „I Am Above“ a „(This Is Our) House“. „Tento album je pre nás skutočne špeciálny. Od našej poslednej nahrávky „Battles“ sme vo Švédsku zaviedli vlastný festival a boli na turné po celom svete. Tým vzniklo ešte silnejšie spojenie s našimi fanúšikmi. Mohli by ste povedať, že toto bola veľká časť inšpirácie pre tento album. Bola to dlhá cesta, ktorá práve prebieha a rastie. Sme za to mimoriadne vďační a aj za podporu, ktorá to umožňuje. Náš trinásty album „I, the Mask“ venujeme našim fanúšikom, ktorí nám umožňujú pokračovať v tvorení a hraní,“ vyjadril sa v tlačovej správe frontman Anders Fridén.

Artwork k novému albumu IN FLAMES – I, the Mask

Metalová opera AVANTASIA ponúka k vypočutiu pieseň „The Raven Child“ s hosťami Hansi Kürschom (BLIND GUARDIAN) a Jornom Landem (MASTERPLAN) z nového albumu „Moonglow“. Spomínaná novinka vychádza 15. februára u Nuclear Blast Records.

Thrasheri OVERKILL zverejnili novú skladbu s názvom „Last Man Standing“ z ich nového albumu „The Wings of War“, ktorý vyjde 22. februára prostredníctvom Nuclear Blast Records.

KING DIAMOND ponúka ďalšiu ukážku z chystaného DVD/Blu-ray „Songs for the Dead Live“, tentokrát v podobe skladby „Come to the Sabbath“. Spomínaný živák vyjde 25. januára u Metal Blade Records. Obsahovať bude dva koncerty, jeden zo 17. júna 2016 z festivalu Graspop Metal Meeting a druhý z 25. novembra 2015 z klubu The Fillmore vo Philadelphii.

Deathcoristi WHITECHAPEL vypustili do sveta nový song „Black Bear“. Ten nájdete na ich novej doske „The Valley“, ktorá oficiálne vychádza 29. marca u Metal Blade Records.

Death metalisti MALEVOLENT CREATION sa prezentujú novým klipom k songu „Decimated“ z albumu „The 13th Beast“. Ten uzrie svetlo sveta 18. januára vďaka vydavateľstvu Century Media Records.

Death/thrash metalisti LEGION OF THE DAMNED natočili nový klip ku skladbe „Slaves of the Southern Cross“ z chystanej dosky „Slaves of the Shadow Realm“. Tá vyjde 4. januára prostredníctvom Napalm Records.

Švédski doom metalisti CANDLEMASS zverejnili novú skladbu „The Omega Circle“ z ich chystanej štúdiovky „The Door to Doom“, ktorá sa na pulty predajní dostane 22. februára vďaka vydavateľstvu Napalm Records.