GOTHOOM uzatvoril súpisku kapiel, SAMAEL vydajú reedíciu albumu z roku 2011

Festival GOTHOOM uzavrel súpisku kapiel. SAMAEL chystajú reedíciu albumu z roku 2011. KING 810 s novým klipom.

Gothoom 2018. Foto: Luss

Festival GOTHOOM uzavrel súpisku pre svoj 10. ročník, ktorý sa uskutoční 18.7. – 20.7. 2019 v Revištskom Podzámčí. Treba však dodať, že organizátori si ešte šetria nejaké voľné miesta, ak v čase festivalu bude nejaká kapela v rámci turné poblíž Slovenska. Posledné potvrdené kapely sú zo Slovenska a Čiech. „Je znova to obdobie v roku, keď sa medzi sebou všetci obdarúvame. Je teda správny čas dať všetkým fanúšikom dar v podobe ďalších kapiel, ktoré sa objavia na najbližšej edícii nášho festivalu a uzatvoria jeho súpisku. Budú to všetko kapely z našich luhov a hájov. Vyčíňanie počasia na poslednom Gothoome spôsobilo, že viaceré plánované vystúpenia sa neodohrali. Keďže počasiu poručiť nevieme, musíme zjednať nápravu a tak sa na vás z kapiel naplánovaných už na minulý ročník tešia organizátorskí DOOMAS s materiálom z nového EP, ďalšími spolkami sú TORTHARRY, ktorí predvedú, čo je to neľútostný, surový death metal v modernom zaodení a jedna z najrešpektovanejších slovenských smrtiacich bánd, BRUTE. Okrem restov z minula samozreme pridáme aj nové mená. Klasickú školu gotického doom metalu nám vysvetlia R.E.T. a ďalší dvaja českí zástupcovia zase ukážu ako sa má hrať death metal, ktorému nechýba údernosť a brutalita, ale i chytľavosť, či výpravnosť. Z Moravy dorazia BLOODY OBSESSION a zo Severných Čiech zase PURNAMA. Nezabúdame na domácu scénu – DOOMAS, TORTHARRY, BRUTE, R.E.T., BLOODY OBSESSION a PURNAMA na Gothoome 2019!,“ hlási oficiálna stránka festivalu.

Švajčiari SAMAEL vydajú začiatkom roka 2019 nanovo nahratý album „Lux Mundi“ z roku 2011. Nižšie si môžete vypočuť novú verziu skladby „Antigod“.

Formácia KING 810 má nový live videoklip k songu „Killem All“ z dosky „Memoirs of a Murderer“ z roku 2014. Ešte dodáme, že kapela vydá 25. januára nový štúdiový album s názvom „Suicide King“.