RAMMSTEIN ohlásili 5 nových klipov. Film o nórskej black metalovej scéne bude mať premiéru vo februári

RAMMSTEIN majú v pláne päť nových videoklipov. Film LORDS OF CHAOS vyjde vo februári. KING DIAMOND s ďalšou ukážkou z chystaného DVD. ROTTING CHRIST a HELLYEAH teasujú nové albumy. CATASTROFY a POSTCARDS FROM ARKHAM s novými klipmi.

RAMMSTEIN

RAMMSTEIN dokončili práce na očakávanej a stále nepomenovanej novinke. Gitarista Richard Kruspe pre magazín Kerrang! prezradil: „Vyzerá to, že budeme mať päť hudobných videoklipov. S albumom som naozaj spokojný, hoci sa môžu niektoré veci samozrejme stále zmeniť.“ Ešte dodáme, že nový album by mal vyjsť v apríli. Mimochodom, práve dnes 4. januára oslavuje frontman tejto nemeckej kapely Till Lindemann 56 rokov.

Film „Lords of Chaos“ podľa skutočných udalostí na nórskej black metalovej scéne na začiatku deväťdesiatych rokov uzrie svetlo sveta vo februári. Film režiséra Jonasa Åkerlunda sleduje život Øysteina „Euronymousa“ Aarsetha, zakladajúceho člena MAYHEM, ktorého v roku 1993 zavraždil Kristian „Varg“ Vikernes (BURZUM). Vo filme sa Euronymous (hrá ho Rory Culkin) zameriava na vytvorenie skutočného nórskeho black metalu s jeho kapelou MAYHEM, za pomoci šokujúcich kúskov, avšak hranice medzi publicitou a realitou sa začínajú rozmazávať. Podvody, násilie a krutá vražda šokujú národ. Vo filme uvidíme cez jednotlivých hereckých aktérov aj Per Yngve „Dead“ Ohlina, Hellhammera, Fenriza, Necrobutchera, Fausta či Blackthorna. Nižšie nájdete aj teaser.

KING DIAMOND naďalej výdatne propagujú chystané DVD/Blu-ray „Songs for the Dead Live“. Tentokrát ponúkajú ukážku piesne „Welcome Home“. Spomínaný živák vyjde 25. januára u Metal Blade Records. Obsahovať bude dva koncerty, jeden zo 17. júna 2016 z festivalu Graspop Metal Meeting a druhý z 25. novembra 2015 z klubu The Fillmore vo Philadelphii.

Gréci ROTTING CHRIST zverejnili trailer k chystanej štúdiovke „The Heretics“. Spomínaná doska oficiálne vychádza 15. februára u Season of Mist.

Thrash metaloví zbojníci CATASTROFY vypustili do sveta nový live videoklip k songu „Posledný na Zemi“ z aktuálnej radovky „Besnota“. Zábery pozostávajú z novembrového koncertu v bratislavskom Majesticu, kde sa na koncert CATASTROFY a ČAD prizeralo 850 fanúšikov.

Formácia HELLYEAH teasuje nový a zatiaľ nepomenovaný album, ktorý vyjde v tomto roku. Pôjde o poslednú nahrávku, na ktorej figuruje bubeník Vinnie Paul Abbott, ktorý zomrel v júni minulého roka.

Rok 2018 byl pro POSTCARDS FROM ARKHAM vskutku hektický. Na podporu desky „Manta“ vyrazil český progressive/post/metalový projekt na vlastní headline tour, zahráli na velkých festivalech například po boku ANATHEMA, LEPROUS nebo IHSAHN. Vydali akustické album „Spirit“, našli nového bubeníka a začali pracovat na nové desce, které ponese název „Øakvyl“. Jako dárek a poděkování fanouškům za neskutečnou podporu natočili videoklip ke skladbě „Leviathan“, která je trochu zvláštní a proto potřebuje i zvláštní vizuální zpracování. – Tlačová správa