Nóri 1349 nahrali soundtrack k dilemám smrteľnosti. Novinky aj od QUEENSRŸCHE či z OBSCENE EXTREME

Nóri 1349 s novým singlom. DEVILDRIVER nahrávajú vokály. QUEENSRŸCHE zverejnili novú skladbu. ALTITUDES & ATTITUDE s novým klipom. Vyjde dokument o Čurbym a festivale OBSCENE EXTREME. TANJA zverejnila nový klip. Jakub Tirčo má nový projekt.

1349

Black metalisti 1349 majú vonku nový singel s názvom „Dødskamp“. Pieseň si „objednali“ spoločnosti Innovation Norway, Visit Norway a múzeum Edvarda Muncha. Tie požiadali štyri nórske kapely zo štyroch hudobných žánrov aby interpretovali svoj uhoľ pohľadu na ľubovolnej tvorbe maliara Edvarda Muncha. „Munch je pravdepodobne najväčším nórskym umelcom spolu s Edvardom Griegom. Jeho diela sú temné, tajomné a odrážajú veľa úzkosti, bolesti a osamelosti. Vybral som si prácu „Dødskamp“ (v preklade Death Struggle). Bola to emocionálne ťažká úloha a úplne nový spôsob komponovania. Nakoniec to však stálo za to. Je to soundtrack k dilemám smrteľnosti,“ vyjadril sa v tlačovej správe gitarista Archaon.

Kapela QUEENSRŸCHE zverejnila lyric video k novej skladbe „Dark Reverie“ z chystanej štúdiovky „The Verdict“. Novinka uzrie svetlo sveta 1. marca vďaka Century Media Records.

Wheelmust Production prinesie dokument o dvadsiatom výročí festivalu OBSCENE EXTREME a o jeho organizátorovi Čurbym. Nižšie si môžete pozrieť trailer.

Dez Fafara z kapely DEVILDRIVER sa v týchto dňoch nachádza v štúdiu, kde nahráva vokály na nový a zatiaľ nepomenovaný album, ktorý by mohol vyjsť ešte v tomto roku.

Projekt ALTITUDES & ATTITUDE, za ktorým stoja Frank Bello (ANTHRAX) a David Ellefson (MEGADETH) má nový videoklip k piesni „Late“ s hosťujúcim Ace Frehleyim (ex-KISS). Spomínaný song pochádza z debutovej dosky „Get it Out“. Tá vychádza 18. januára u Megaforce Records.

Rocková dračice TANJA má venku nový videoklip! V červnu roku 2018 vydala nové EP „Stín“. Toto minialbum obsahuje skladby „Stín“, „Má zpověď“, „Pojď a hádej“, „Zadrž ten čas“ a „Nad hlavou létá rokenrol“, a je vlastně malou ochutnávkou před vydáním nové studiovky. Aktuálně k titulní pecce „Stín“, přichází s novým videoklipem! – Tlačová správa

Slovenský projekt IONS vydá 25. januára nový self-titled album „IONS“. Je to prakticky pokračovanie predošlého sólového projektu Jakuba Tirča „Introspection“ so Shortym (SYMBIOSIS, MILLHOUSE). V týchto dňoch vypustili do sveta Jakub a spol. singel nazvaný „Hibernation“. – Tlačová správa