Black Valentine do tretice: V Poprade pripravujú sviatok zamilovaných v death metalovom háve

Sviatok zamilovaných sa dá oslavovať rôznymi spôsobmi. V Poprade ho už tradične oslávia poriadnym metalovým koncertom. Výborné kapely, príjemný klub, super zvuk, o ktorý sa ako vždy postará Maťo Barla. To všetko je záruka kvality. Svoje sonáty lásky nám celkovo zarecituje 6 kapiel z Maďarska, Poľska, Čiech a Slovenska.

AGE OF AGONY (Hun) – death metal
GÖTTERDÄMMERUNG (Cze) – thrash metal
ETERITUS (Pol) – death metal
SURGERY (SK – Poprad) – death metal
ALL THE FURY (SK – Košice) – melodic death metal
REALMS OF CHAOS (SK – Banská Bystrica) – extreme death metal

Sobota 16.02.2019 – Poprad, Rock Fabric
Štart: 18:00, vstupné 10 €

AGE OF AGONY
Headlinerom večera bude maďarská old school death metalová mašinéria AGE OF AGONY! Hudobne v štýle starej EU školy typu BOLT THROWER či BENEDICTION, lyricky popisuje hrôzy druhej svetovej vojny. Kapela má za sebou 5 dlhohrajúcich albumov a množstvo koncertov. Právom patria k špičke žánru!

GÖTTERDÄMMERUNG
Páni z Brna nás zoberú na exkurziu do polovice 80. rokov, teda do čias kedy sa hral ten najlepší thrash metal! Pamätníci si určite túto kapelu spájajú s českou legendou SAX, takže ak budete dobré publikum, snáď vám aj niečo od nich zahrajú. Zúrivá thrashová rúbanica s deathovým nádychom a príchuťou prastarého blacku to sú GÖTTERDÄMMERUNG!

ETERITUS
Poľská eskadra smrti sa vzhliadla v tých najlepších švédskych kapelách (ENTOMBED, DISMEMBER). Pokiaľ máte radi HM-2 „sound“, chytľavý, dobre skombinovaný a kryštalicky čistý švédsky death metal, ETERITUS je voľba ktorá vás nesklame. Kapele v týchto dňoch vychádza nový album „Order of Death“, takže playlist bude poskladaný hlavne z neho.

SURGERY
Domáca death metalová stálica, ktorá sa aj organizačne spolupodieľa na chode Black Valentine. Valivý, v strednom tempe plávajúci old school death metal bez nejakých kompromisov. Inteligentná kompozícia, skvelé riffy, vychytené melodické pasáže, hlasivky masírujúci growl, to je tatranský klenot SURGERY!

ALL THE FURY
To že göteborgský melodický death metal sa vie hrať aj u nás, vám dokážu Košičania ALL THE FURY! Podmanivé melódie, gitarové súboje, do to toho sem tam vkusne zapasovaný čistý vokál. ALL THE FURY budú určite príjemným spestrením nášho večera.

REALMS OF CHAOS
Večer nám otvoria brutalisti spod Urpína REALMS OF CHAOS. Bývalí členovia ultra technických THE INFINITE WITHIN nám naservírujú totálne extrémny death metal. Niektorí fanúšikovia zvyknú túto kapelu nazývať slovenský HATE ETERNAL, tak uvidíme a tešíme sa.

FB Event

Plagát ku Black Valentine vol. 3