V tomto roku by mala vyjsť novinka FEAR FACTORY. Čerstvé správy aj od ABORTED, DOOMAS, MOFOKILLER a ďalších

FEAR FACTORY a SACRED REICH chystajú nové albumy. ABORTED s novým klipom. Novinky aj od slovenských skupín DOOMAS, MOFOKILLER, ATLANTIDA a Nemcov OBSCURE INFINITY.

FEAR FACTORY

Burton C. Bell z FEAR FACTORY prezradil, že kapela vydá v tomto roku u Nuclear Blast Records nový štúdiový album, ktorého názov by mal byť „Monolith“. Nižšie nájdete aj artwork, avšak aj ten sa ešte do vydania môže zmeniť. Ďalší člen tejto kapely – Dino Cazares však pracuje na svojom sólovom albume. Ako to napokon dopadne s pripravovanou novinkou FEAR FACTORY si ešte musíme počkať.

Možný artwork k novému albumu FEAR FACTORY

Death/grinderi ABORTED majú nový videoklip ku songu „Deep Red“ z aktuálnej dosky „TerrorVision“.

Thrasheri SACRED REICH aktuálne pracujú na novej štúdiovke s názvom „Awakening“. Spomínaná novinka má vyjsť v lete a bude prvým štúdiovým materiálom po 23 rokoch.

Domáci doom metalisti DOOMAS pracujú na novom EP „Portal“, ktoré bude inšpirované H.P. Lovecraftom. Termín vydania je stanovený na marec.

Od vydania debutového albumu „Väzby“ od Slovákov MOFOKILLER uplynuli takmer 4 roky. Kapela odohrala množstvo festivalových a klubových koncertov, supportovala svetovým menám. Naposledy sme ju mohli vidieť na spoločnom turné s THE PARANOID. Avšak vydanie nového materiálu brzdili personálne zmeny, ktorými kapela niekoľko krát prešla. Z pôvodnej zostavy MOFOKILLER zostali len líder Matúš Cíger (gitara, texty) a Miro Beka (spev, basgitara). Do zostavy prijali gitaristu a screamera Mira Bitomského a šialeného ruského bubeníka Antona Samokhvalova (ex-EASE OF DISGUST, ex – KATAPELSY)). S novými ľuďmi prišiel nový vietor a nové možnosti. MOFOKILLER sa zo stoner-hard rockovej polohy katapultovali do metalu. Na novom EP „Kult“ poslucháči okrem iného nájdu tvrdé gitary, rýchle bubny a scream. Čo si však kapela ponechala je prehľadná pesničková štruktúra a silné slovenské texty. Mix a master nahrávky má na svedomí ruské Navaho Studio. K rovnomennému singlu „Kult“ kapela natočila temno-diskotékový videoklip. O strih sa postaral Mark Balage, s ktorým kapela už viackrát úspešne spolupracovala. „Text skladby hovorí o kulte osobnosti a o ľuďoch, ktorí túžia po úspechu a moci. Kvôli úspechu musia porušovať pravidlá. Ak však člověk zájde príliš ďaleko, prejde na temnú stranu a cesta späť už neexistuje,“ vysvetľuje Matúš Cíger. EP vychádza práve dnes (13.2.). Nájdete ho na všetkých digitálnych obchodoch s hudbou. – Tlačová správa

Medzi prvé slovenské rockové single tohto roka sa dostáva aj nová skladba prešovskej skupiny ATLANTIDA. Skladbu „Atlantída“ napísal spevák a gitarista Peter Vyslocký. Text mu na mieru vytvoril známy prešovský novinár, scenárista a textár Michal Frank. „Pieseň sme mali hotovú už skôr, ale až s dychovou sekciou v novej nahrávke dostala tú správnu atmosféru,“ povedal autor skladby, ktorú spolu s ním nahrali bubeník Števo Lapoš, basgitarista Ľubomír Cvanciger a klávesáčka a vokalistka Baška Petrášová. Pre ňu má nová pieseň špeciálny význam. „Prvý singel z nášho pripravovaného albumu ma ako jedna z mála vecí v poslednom, pre mňa veľmi bolestnom období, potešil. Vďaka nemu som si uvedomila, aké je dôležité nežiť v minulosti, že je vždy treba hľadať spôsob, ako ísť ďalej a pritom nezabúdať,“ opísala svoje pocity Baška, ktorá pieseň posiela do neba svojej zosnulej mamke, po ktorej zdedila umelecké gény. Skladbu o mýtickom ostrove s vyspelou kultúrou a vedou, ktorý sa navždy prepadol do mora a je známy od čias Platóna, skupina predviedla naživo aj televíznom vysielaní. Je dostupná na hudobných platformách a objaví sa aj na pripravovanom novom albume skupiny. „Album vzniká už dosť dlho. Väčšina skladieb je hotová a viaceré sú aj nahrané. Bude na ňom niekoľko prekvapení. Verím, že už nič nezabráni tomu, aby sme ho tento rok vydali aj na klasickej vinylovej LP platni,“ uzatvára Peter Vyslocký. – Tlačová správa

Nemeckí death metalisti OBSCURE INFINITY vydajú 22. marca u FDA Records nový album „Into the Vortex of Obscurity“ z ktorého zverejnili ochutnávku v podobe skladby „Cosmic Disgrace“.