Personálne zmeny u ROTTING CHRIST, BORKNAGAR a SACRED REICH. ORIGIN vydajú album raritiek

Zmeny v zostavách hlásia ROTTING CHRIST, BORKNAGAR a SACRED REICH. ORIGIN vydajú album raritiek. QUEENSRŸCHE s novým klipom. WHILE SHE SLEEPS zverejnili novú skladbu. Slováci PATRIARCHA s novým videom, Česi SAFENAT PANEACH s novým albumom.

ROTTING CHRIST

Grécki metalisti ROTTING CHRIST sa rozišli s gitaristom Georgeom Emmanuelom. „Drahí priatelia. Chceli by sme oznámiť, že naša šesťročná spolupráca s gitaristom Georgeom Emmanuelom sa žiaľ skončila. Ďakujeme mu za jeho odhodlanie počas tých rokov a úprimne mu želáme všetko najlepšie s jeho súčasnou kapelou LUCIFER´S CHILD. Boj pokračuje!,“ uvádza kapela na svojom facebookovom profile.

Nóri BORKNAGAR oznámili, že z osobných dôvodov odišiel z kapely spevák Andreas „Vintersorg“ Hedlund. Rozhodnutie prebehlo v priateľskej atmosfére a nie je vylúčené, že si Vintersorg v budúcnosti zahosťuje na niektorom z albumov. Ešte dodáme, že post hlavného speváka prebral ICS Vortex.

Z thrash metalovej formácie SACRED REICH odišiel gitarista a zakladajúci člen Jason Rainey. Dôvodom sú zdravotné problémy. Na jeho post kapela naverbovala Joey Radziwilla.

Technickí death metalisti ORIGIN oznámili, že 3. mája im prostredníctvom Agonia Records vyjde album raritiek „Abiogenesis – A Coming Into Existence“. Spomínaná nahrávka bude obsahovať materiál z rokov 1991 až 1996. Skladby na „Abiogenesis“ nanovo nahral (všetky nástroje) hlavný mozog kapely Paul Ryan medzi rokmi 2013 až 2018. Druhá časť albumu „A Coming Into Existence“ je EP z roku 1998, ktoré doteraz nebolo celosvetovo dostupné.

Kapela QUEENSRŸCHE natočila nový videoklip k piesni „Blood of the Levant“ z chystaného albumu „The Verdict“, ktorý vyjde 1. marca u Century Media Records.

Metalcoristi WHILE SHE SLEEPS zverejnili lyric video k novej skladbe „Elephant“ z novej dosky „So What?“. Tá uzrie svetlo sveta 1. marca vďaka vydavateľstvu Spinefarm Records.

Mladá slovenská kapela PATRIARCHA zverejnila video ku piesni „Aurora“, ktorá pochádza z ich debutového albumu „Yersinia Pestis“. Na ňom sa nachádza 6 skladieb a celé ho nájdete aj na YouTube.

SAFENAT PANEACH z Česka se v různých podobách potkávájí už od půlky devadesátých let, skupina kolem Petra Wagnera vydává své druhé album „Safenat Paneach II“, které vznikalo v Tajném Studiu Jana Brambůrka v Ústí nad Labem, který se svým labelem Yannick South zaštítil vydání LP desky a CD v digipacku. Obal navrhla Markéta Zlesáková. Opět se jedná o zhudebnění veršů Ivana Magora Jirouse. – Tlačová správa