BLIND GUARDIAN vydajú orchestrálny album. Novinky hlásia aj IN FLAMES, CHILDREN OF BODOM či LEPROUS

BLIND GUARDIAN vydajú koncom roka špeciálny album. IN FLAMES a CHILDREN OF BODOM s novými klipmi. LEPROUS v štúdiu. MASTODON vydajú cover od LED ZEPPELIN. VLTIMAS, PERIPHERY a CEREMONY OF SILENCE zverejnili nové skladby. Slovenky POISON CANDY vydali debutový album.

BLIND GUARDIAN

Myšlienka spraviť orchestrálny album ožila v kapele BLIND GUARDIAN už počas deväťdesiatych rokov. Tento ambiciózny projekt uzrie svetlo sveta už na jeseň tohto roka pod názvom „Legacy of the Dark Lands“. Ako sa projekt formoval, tak popri hudbe vznikal aj lyrický koncept. Pre toto získala kapela podporu v nemeckom spisovateľovi Markusovi Heitzovi a jeho románe „Die Dunklen Lande“ (vyšiel 1. marca). Kniha je zasadená do roku 1629 a obsahuje prequel k spomínanému orchestrálnemu opusu „Legacy of the Dark Lands“, ktorý vyjde 1. novembra prostredníctvom Nuclear Blast Records. Nižšie nájdete teaser.

Kapela IN FLAMES sa prezentuje novým obrazovým materiálom ku piesni „Call My Name“ z ich čerstvej radovky „I, the Mask“.

Fíni CHILDREN OF BODOM natočili nový videoklip ku skladbe „Platitudes and Barren Words“ z chystanej dosky „Hexed“, ktorá vyjde už 8. marca u Nuclear Blast Records.

Prog metalisti LEPROUS sa zavreli do štúdia, kde pracujú na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Aktuálne nahrali bicie na polovicu albumu a nasledovať budú gitary. Druhú polovicu majú v pláne nahrať v máji. Nová štúdiovka by mala vyjsť v tomto roku u InsideOut Music.

Američania MASTODON vydajú počas tohtoročného Record Store Day (13. apríla) desaťpalcový singel „Stairway to Nick John“, na ktorom bude v štúdiovej a živej verzii cover „Stairway to Heaven“ od LED ZEPPELIN. Kapela si týmto coverom chce uctiť svojho dlhoročného manažéra Nicka Johna. Ten zomrel v septembri minulého roka na rakovinu pankreasu. Všetok výťažok z predaja singlu poputuje na výskum tejto choroby.

Nová kapela Davida Vincenta VLTIMAS vypustila do sveta nový song nazvaný „Monolilith“. Ten nájdete na debutovej nahrávke „Something Wicked Marches In“. Album vyjde 29. marca u Season of Mist.

Djentová formácia PERIPHERY zverejnila novú pieseň „Garden in the Bones“ z novej štúdiovky „Periphery IV: Hail Stan“. Tá oficiálne vychádza 5. apríla u 3DOT Recordings.

Banskobystrickí death/black metalisti CEREMONY OF SILENCE majú vonku novú skladbu s názvom „Invocation of the Silent Eye“ z debutového albumu „Oútis“. Ten má dátum vydania stanovený na 5. apríla prostredníctvom vydavateľstva Willowtip Records.

POISON CANDY je slovenská ženská rocková kapela, ktorá vznikla v roku 2010. Jej tvorba je ovplyvnená kapelami zo 70. a 80. rokov, ktoré dokázali strhnúť fanúšikov nielen poriadnym rockovým nákladom, ale aj veľkolepou šou a neprehliadnuteľným imidžom vymykajúcim sa vtedajším konvenciám. Baby ako skúsené hudobníčky okrem vlastnej tvorby hrajú prevažne cover verzie najväčších rockových hitov a svojmu menu rozhodne neostávajú nič dlžné – ich šou je jedovatá a sladká zároveň. Roky zbierania materiálu a nápadov konečne v lete 2018 vyústili do návštevy nahrávacieho štúdia. Kapela mala dostatok rockových receptov na to, aby koncom roka z kuchyne LVGNC Studios Bratislava vyšiel zrelý album nazvaný „Stuck in Rock“. Pod taktovkou Tomáša Lobba v kombinácii so zdravou ženskou drzosťou tak vznikol poctivý rockový album plný chytľavých peciek. Všetky pesničky na albume sú spievané výlučne po anglicky a autorsky sa pod neho podpísali iba baby z kapely. Na albume je 9 jedovatých počinov a je v nich cítiť vplyv kapiel ako AC/DC, METALLICA, BON JOVI, GUNS N‘ ROSES, WHITESNAKE, LED ZEPPELIN či Joan Jett, ale napriek tomu sú pesničky jedinečné a svieže. – Tlačová správa