Švédska death metalová legenda HYPOCRISY sa vracia na Slovensko!

Na Slovensko sa po rokoch vracia švédska death metalová legenda HYPOCRISY na čele s charizmatickým spevákom a gitaristom Peter Tägtgrenom.

HYPOCRISY (Swe) – melodic death metal
SOILWORK (Swe) – melodic grrove metal
DOOMAS (Sk) – melodic doom/death metal

Utorok 6.8.2019, Bratislava – Majestic

Banner ku koncertu

Tägtgren patrí k vedúcim osobnostiam na svetovej metalovej scéne a to vďaka jeho pôsobeniu v jeho domovskej kapely, ale aj v skupine PAIN, ako aj jeho producentskej a zvukárskej práci. HYPOCRISY pôsobia na scéne neuveriteľných 29 rokov, vydali 13 štúdiových albumov, posledný z roku 2013 nazvaný „End of Disclosure“ je vysoko hodnotený nielen fanúšikmi, ale aj hudobnými kritikmi. Kapela odohrala nespočetné množstvo koncertov po celom svete a patrí k najväčším legendám tohto štýlu na svete.

Spolu s touto legendou vystúpia v Bratislave aj ich krajania, už veľmi dobre známa melodic groove metalová kapela SOILWORK, ktorá pôsobí na scéne od roku 1996 a pochádza z tzv. Göteborgskej scény, tak ako kapely DARK TRANQUILLITY, AT THE GATES či IN FLAMES. Staršia tvorba skupiny SOILWORK pozostávala z klasických death metalových a heavy metalových elementov ovplyvnenými hlavne skupinami DEATH, AT THE GATES či IRON MAIDEN. Novšia tvorba kapely je obohatená o groovemetalové a rockové prvky typu legendy DEEP PURPLE. Práve týmto prístupom skupina apeluje na progresivitu nápaditosť a experimentálnosť svojich skladieb. V Bratislave zahrá kapela aj piesne z nového albumu „Verkligheten“, ktorý bol vydaný v januári tohto roka

Ako oficiálny support sa predstaví už veľmi známa slovenská doom gothic metalová kapela DOOMAS, ktorá tento rok oslávi 13 rokov svojej existencie. Skupina koncertuje po celej Európe a práve na Slovensku vystupuje najmenej. Tento rok im vychádza nové EP s názvom „Portal“ a koncom roku 2019 aj nový album.

Tieto kapely na čele s HYPOCRISY sú zárukou výborného večera plného energickej death metalovej hudby, tak tam nesmieš chýbať!

Predpredaj lístkov: cez Predpredaj.sk, Predprodej.cz a vo všetkých pobočkách Slovak Telekomu

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa