VADER začnú nahrávať ďalšiu štúdiovku. Štartuje súťaž Rocková maturita. KAMPFAR vydajú nový album

VADER sa chystajú do štúdia. Odštartoval tretí ročník súťaže Rocková maturita. KAMPFAR vydajú nový album. MARTYRDÖD zverejnili novú skladbu. ALTITUDES & ATTITUDE s novým klipom.

VADER

Piotr Wiwczarek, líder kapely VADER prezradil, že v apríli by mali v Anglicku začať nahrávať nový štúdiový album, ktorý má zatiaľ pracovný názov „…And Then There Was Only Pain“, pričom nahrávanie by mali dokončiť koncom mája. Ešte pripomenieme, že VADER vydajú 31. mája prostredníctvom labelu Nuclear Blast Records nové EP „Thy Messenger“.

Práve odštartoval 3. ročník najväčšej slovenskej súťaže kapiel Rocková Maturita – Garage Awards 2019. Talentované kapely sa určite majú načo tešiť. Organizátor súťaže Slovenské hudobné fórum, o.z. sa rozhodol posunúť latku ešte ďalej a prekonať predošlé veľmi úspešné ročníky. Tento ročník bude organizátor vyhľadávať aj nové, netradičné partnerstvá za účelom spájania slovenskej hudobnej scény a búrania žánrových predsudkov. Čo vás čaká v 3.ročníku Rocková Maturita – Garage Awards 2019? Až tri kategórie, POP, ROCK a METAL sa rozhodol otvoriť organizátor v novom ročníku aj pre zvýšenie atraktivity súťaže a lepšej žánrovej identifikácii súťažiacich kapiel. Navyše sa otvorila možnosť prihlásenia pre kapely z Českej republiky. Organizátor očakáva viac ako 100 prihlásených kapiel. Len prvý v prvý registračný deň našli v maile garage@rockovamaturita.sk prvých 5 prihlásených kapiel. Prihlásenie kapiel je možné do 05.05.2019 v zmysle Všeobecných podmienok súťaže. Semifinálové zápolenie sa udeje na kvalitných festivaloch: TOPFEST a HOREHRONSKÉ MECHECHE, za účasti 10 semifinálových kapiel z každej kategórie. Samozrejmosťou sú súťaže pre fanúšikov, výhodnejšie možnosti získania vstupeniek, hranie aj pre niektoré nepostupujúce kapely. Finálové večery prebehnú opäť v bratislavskom MMC v dňoch 8. a 9. novembra 2019, pričom nebude chýbať ani špeciálny Galavečer. V novembrovom finále sa nám predstaví 5 kapiel z každej kategórie. Kapely a diváci sa môžu tešiť na ešte bombastickejšiu produkciu aj na koncerty známych mien slovenského showbiznisu počas galavečera. Ceny pre výhercov súťaže sú podľa poradia pre každú hudobnú kategóriu už klasikou: spoločné CZ/SK turné pre víťazov, nahrávka a produkcia albumu, videoklipy a pod. v zmysle Všeobecných podmienok súťaže. Každá kapela sa môže tešiť na fundované porotcovské názory na svoju produkciu, semifinálové kapely a finálové kapely na kvalitné live nahrávky svojich vystúpení. ROCKOVÁ MATURITA nie je len súťažou, je platformou pre spoznávanie sa hudobníkov, výmenu ich názorov a zábavu všetkých zúčastnených. Dňa 13.05.2019 bude na stránkach www.rockovamaturita.sk zverejnený kompletný zoznam prihlásených kapiel. Z tých bude odbornou porotou a mediálnymi partnermi vybratých 9 postupujúcich kapiel z každej kategórie a diváckym hlasovaním ďalšia 1 kapela. Zoznam semifinálových 10 – ich kapiel v každej kategórii bude zverejnený na stránkach www.rockovamaturita.sk , najneskôr do dňa 27.05.2019. – Tlačová správa

Rocková maturita

Black metalistom KAMPFAR vyjde 3. mája u Indie Recordings nový štúdiový album s názvom „Ofidians Manifest“. Pod správou nájdete ukážku v podobe singlu „Ophidian“, ktorý podporili aj videoklipom.

Švédski crusteri MARTYRDÖD zverejnili nový song s názvom „Cashless Society“ z chystanej dosky „Hexhammaren“. Tá má dátum vydania stanovený na 10. mája u Century Media Records.

Projekt ALTITUDES & ATTITUDE zverejnil nový live videoklip k piesni „Part of Me“ pochádzajúcej z debutovej nahrávky „Get It Out“.