AVANTASIA zverejnila nové video, CATASTROFY získali sošku Radio_Head_Awards

AVANTASIA ponúka nové lyric video. Spoznali sme držiteľov Radio_Head_Awards. MARILYN MANSON dokončuje nový album. DEVIN TOWNSEND s novým klipom. POSSESSED vydajú nový album. HELLYEAH zverejnili novú skladbu. Z LORDI odchádza basgitarista.

Tobias Sammet

AVANTASIA vypustila do sveta nové lyric video k piesni „Alchemy“ s hosťujúcim Geoffom Tateom (ex-QUEENSRŸCHE). Skladba pochádza z čerstvej radovky „Moonglow“. Ešte dodáme, že AVANTASIA odštartuje na Slovensku celosvetové turné k novému albumu. V stredu 27.3 sa predstaví v Prešove a vo štvrtok 28.3. v Bratislave.

Počas galavečera Radia_FM nazvanom Radio_Head_Awards 2018 sme v NTC Aegon Aréne spoznali držiteľov Rádiohláv. Zastúpenie mala aj tvrdá muzika v kategórii Hard and Heavy. V silnej konkurencii nahrávok, ktoré vyšli v roku 2018 vyberalo 17 „metalových akademikov“ tie najlepšie. Z pätice nominovaných (ADACTA – Zlo, CATASTROFY – Besnota, LUNATIC GODS – Turiec, POETRY IN TELEGRAMS – I, Koleheth a SUBURBAN TERRORIST – Inhuman Breed) mohol vyhrať len jeden. Sošku za najlepší album napokon získali bratislavskí zbojníci CATASTROFY za album „Besnota“.

MARILYN MANSON dokončuje práce na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Podľa vyjadrenia na Instagrame vzniká album v štúdiu country rockera Shootera Jenningsa. Novinka by mala vyjsť ešte v tomto roku.

DEVIN TOWNSEND sa prezentuje novým videoklipom ku skladbe „Evermore“ z chystanej dosky „Empath“. Tá vyjde 29. marca u InsideOut Music.

Death metalová legenda POSSESSED prichádza po viac ako tridsiatich rokoch s novým albumom „Revelations of Oblivion“. Novinka vyjde 10. mája prostredníctvom Nuclear Blast Records. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe songu „No More Room in Hell“.

Formácia HELLYEAH zverejnila nový singel „333“ podporený aj videoklipom. Skladbu nájdete na chystanom a zatiaľ nepomenovanom albume, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta v lete, vďaka Eleven Seven Music Group. Nový album bude posledným, na ktorom figuruje bubeník Vinnie Paul Abbott. Ten zomrel v júni minulého roka.

Z fínskej kapely LORDI odíde po absolvovaní letných festivalov basák OX. Hudobník, ktorého reálne meno je Samer el Nahhal sa vyjadril, že cíti nutkanie robiť v hudbe niečo iné.