Black metalová blasfémia v Bratislave: Na Slovensko sa vracajú MARDUK

Švédske black metalové komando MARDUK sa vracia na Slovensko! Nekompromisná blasfémia sa predstaví fanúšikom v Bratislave, kde si zahrá 18. apríla 2019 v rámci treťej časti turné k novému albumu.

MARDUK (Swe) – black metal
VALKYRJA (Swe) – black metal
ATTIC (Ger) – heavy metal

Štvrtok 18.4.2019, Bratislava – Randal Club
Štart: 19:00, vstupné: 25 € (predpredaj) / 26 € (na mieste)

MARDUK, dnes už ikona svetovej black metalovej scény, rozsieva svoj rýchly nenávistný „čierny kov“ už takmer 30 rokov. Popri celej plejáde úspešných kapiel zo susedného Nórska sa rýchlo stala vedúcim žánrovým artiklom Švédska. Partia okolo lídra, gitaristu Morgana sa do medzinárodného povedomia zapísala takými zásadnými doskami ako „Nightwing“ (1998), „Panzer Division Marduk“ (1999), či „Plague Angel“ (2004).

Ich najnovší, štrnásty album „Viktoria“ (2018) stavia na špinavosti, punkovej dravosti a pritom ponúka silný blackový materiál. MARDUK radi provokujú a tak opäť nechýbajú témy z druhej svetovej vojny popretkávané povinnou dávkou blasfémie. Svoju aktuálnu tvár nám táto legenda príde predstaviť v rámci turné „Viktoria Europa Part 3“.

Prvou potvrdenou predkapelou sú žánrovo spriaznení krajania menom VALKYRJA. Rodáci zo Štokholmu predstavia svoj nový album „Throne Ablaze“ (2018). Čaká nás švédska škola riffov a melodiky s temnou atmosférou, typicky extrémnym vokálom, či textami plnými nihilizmu a mizantropie.

Druhý support prináša mierne prekvapenie. Nemci ATTIC sa navzdory svojmu imidžu, mystickému vizuálu a okultným témam, prezentujú old-schoolovým heavy metalom, ktorý poteší napríklad fanúšikov KING DIAMONDA. A ich zatiaľ posledná doska „Sanctimonious“ (2017) určite neurazí.

Táto extrémna hudobná jazda sa uskutoční už 18. apríla 2019. Miestom činu bude bratislavský Randal Club. Začiatok koncertu je stanovený na 19:00, prvá kapela to odpáli od 19:30. Vstupenky zakúpite v sieti Predpredaj.sk za 24 €. Vstupné na mieste bude 26 €. Hracie časy nájdete už čoskoro na FB udalosti. Koncert zastrešuje agentúra Loud Farm Booking v spolupráci s Thunder Art Booking.

FB Event

Plagát k bratislavskému koncertu

PR: Marek „Fajo“ Falat / Betrayers Of Blood