Afterdark Fest vol. V.: Nitru navštívia Rumuni SUR AUSTRU či Slováci ABSTRACT

AFTERDARK FEST pokračuje s ďalším pokračovaním! Tentokrát sa predstaví kapela SUR AUSTRU, ktorá povstala z popola NEGURA BUNGET v podobe dvoch členov a momentálne chystá nový album, ktorý bude zahltený transylvánskym black metalom.

SUR AUSTRU (Rom) – transylvanian black metal
NORTHERN PLAGUE (Pol) – black/death metal
ABSTRACT (Sk) – instrumental metal
PRISON OF MY LIFE (Sk) – melodic death metal

Sobota 30.3.2019, Nitra – Nová pekáreň

V podaní Rumunov SUR AUSTRU sa môžeme taktiež tešiť aj na skladby od NEGURA BUNGET. Poliaci NORTHERN PLAGUE nám predstavia ich podobu death/black metalu so silnou temnou atmosférou. ABSTRACT sú už na našej scéne pomaly legendou a svoj inštrumentálny metal hrajú mimoriadne progresívne, nápadito a s veľkou dávkou energie. Celú akciu otvoria melodickí death metalisti – PRISON OF MY LIFE.

Zároveň bude na akcii prebiehať výstava talentovanej umelkyne, ktorá vystupuje pod menom – ALEXANDRA POWER. Jej diela majú závan melanchólie a dávku temnoty s kopou ukrytých symbolov, ktoré si žiadajú zvýšenú pozornosť. Do Nitry berie hlavne novinky z jej novej série s prvkami metalických farieb. Rozhodne je sa na čo tešiť.

Turné kapiel SUR AUSTRU, NORTHERN PLAGUE, ABSTRACT zahŕňa aj zastávku v Banskej Bystrici, kde si zahrajú aj GUZZLE BOOZE (29. marca 2019) a v Bratislave bez predkapely (31. marec 2019).

FB Event

Banner ku koncertu

PR: Lukáš „Bukáčo“ Polák – šéfredaktor/Hlukoskop.sk