Bohaté novinky z táborov APOCALYPTICA, ABBATH, Sascha Paeth, IMMOLATION, či DRAGONFORCE

APOCALYPTICA dokončila nový album. ABBATH zverejnili novú skladbu. SASCHA PAETH’S MASTERS OF CEREMONY nahrali klip a vydajú debutový album. DRAGONFORCE finišujú s novým albumom. SUICIDE SILENCE vydajú kolekciu raritiek. IMMOLATION s novým klipom. Novinky aj od Slovákov IMMERSION, BEARTOOTH a PATHOLOGY.

APOCALYPTICA

Známa fínska skupina APOCALYPTICA dokončila práce na nástupcovi ich zatiaľ poslednej radovky „Shadowmaker“ z roku 2015. Kapela zatiaľ termín vydania neprezradila.

Kapela ABBATH zverejnila novú skladbu s názvom „Outstrider“ z rovnomennej štúdiovky. Tá vyjde 5. júla prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Gitarový mág Sascha Paeth (AVANTASIA) nahral so svojím projektom jednoducho pomenovaným SASCHA PAETH’S MASTERS OF CEREMONY videoklip ku piesni „The Time Has Come“. Do tohto zaujímavého projektu so Saschom šiel nový objav AVANTASIA, americká speváčka Adrienne Cowan (SEVEN SPIRES), ale aj bubeník Felix Böhnke (AVANTASIA, EDGUY) a ďalší jeho spoluhráč z tohto projektu André Neygenfind. Tých doplňuje klávesák Corvin Bahn. O tento projekt malo už niekoľko rokov záujem talianske vydavateľstvo Frontiers Records, Sascha sa rozhodol do neho ísť až teraz. Spomínaný klip sa bude nachádzať na debutovom albume „Signs of Wings“, ktorý vyjde 13. septembra. „Napokon svoju energiu vkladám do vlastného projektu. Je to sumár mojich mnohoročných skúseností a trochu oživenia toho, čo som robil v minulosti,“ prezradil Sascha Paeth.

Death metaloví titáni IMMOLATION natočili nový videoklip ku skladbe „The Distorting Light“ pochádzajúcej zo stále aktuálnej dosky „Atonement“.

Formácia DRAGONFORCE je takmer hotová s mixovaním nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Novinka by mala vyjsť do konca roka prostredníctvom Metal Blade Records.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE vydajú 14. júna digitálnu zbierku rarít s názvom „Rare Ass Shit!“. Kolekcia bude obsahovať skladby pôvodne uvedené na EP „Suicide Silence“ z roku 2005 a aj predprodukčné nahrávky piesní, ktoré sa potom objavili na debutovom albume „The Cleansing“ (2007).

Modernisti BEARTOOTH sa prezentujú novým klipom k songu „Afterall“ z ich stále aktuálnej nahrávky „Disease“.

Brutal death metalisti PATHOLOGY vydajú 9. augusta u Pavement Entertainment nový album s názvom „Reborn to Kill“. Nižšie nájdete ochutnávku z neho v podobe skladby „Hieroglyphs on Cement Walls“.

Slovenská skupina IMMERSION z Čadce sa prezentuje novým singlom „Homeless“, ku ktorému natočili aj videoklip. Pieseň sa bude nachádzať na chystanom EP, ktoré majú v pláne vydať v lete. „Idea videa je v kontraste s klipom. Zmätenosť, opustenosť, túžba dosiahnuť niečo viac, ale pritom viete, že tam už cesta nie je,“ prezradil o klipe Adam Gonek. Video sa nahrávalo v štúdiu GM v Jablunkove, o master sa postaral Brian Bajak zo Žiliny.