Nová pieseň VOLBEAT je inšpirovaná Johnnym Cashom. Novinky aj od CELLAR DARLING, LORDI či RAMCHAT

VOLBEAT zverejnili novú skladbu. CELLAR DARLING s novým videom. LORDI vydajú nové DVD. RAMCHAT natočili nový klip. DISENTOMB zas nový album.

VOLBEAT

Dánska kapela VOLBEAT vypustila do sveta novú skladbu „Last Day Under the Sun“ podporenú aj obrazovým materiálom. Text skladby je inšpirovaný knihou Johnnyho Casha. „Čítal som jeho knihu, prešiel si ťažkými časmi s alkoholom a drogami. Nakráčal do jaskyne, aby si tam ľahol a zomrel, ale prebudil sa a pocítil akoby dostal druhú šancu,“ uvádza v tlačovej správe frontman Michael Poulsen. Pieseň pochádza z chystaného albumu „Rewind, Replay, Rebound“, ktorý uzrie svetlo sveta 2. augusta vďaka vydavateľstvu Republic Records.

Švajčiarska formácia CELLAR DARLING zverejnila nový live videoklip piesne „Insomnia“ z vystúpenia v YouTube Space v Londýne. Skladba pochádza z ich aktuálnej dosky „The Spell“.

Fínske monštrá LORDI vydajú 26. júla u AFM Records nové DVD s názvom „Recordead Live – Sextourcism Z7“. Spomínané DVD ponúkne záznam koncertu zo švajčiarskeho klubu Z7 v meste Pratteln a aj bonusový materiál vrátane nejakých raritiek.

RAMCHAT zverejnili klip k novej piesni „Rúbali, sekali!“ Ide o režijný a scenáristický debut Pavla Hiraxa Baričáka. Ako sa sám autor vyjadril, pieseň má hlavne pobaviť, veď ide o cover od Vrbovských vrb. „Tu sa chceme poďakovať hlavne Braňuškovi a Andrejovi Jobusovi za pomoc pri nahrávaní folkových pasáží v piesni, ktorú sme poskladali z ich dvoch šlágrov. Text som prepísal ja, nepoužili sme ich Čapila, zabila,“ vyjadril sa Hirax. Videoklip piesne sa natáčal vo Veľkej Fatre, v centre mesta Martin, pivárni Smíchov a v popradských Baliarní obchodu. Zahral si v ňom samotný Hirax, ale aj poet, prozaik a hudobník Ján Marton, či martinská pôrodná doktorka Denisa Šimová, kým komparz v pivárni stvárnili členovia skupiny. „Hrubý námet vymyslel Janko Marton, scenár sme už potom rozpitvali a dopísali spoločne. Neviem, či nie priveľa zložitý… Keď som strihal obrazový materiál k piesni, stratil som od danej veci odstup,“ povedal Hirax.

Brutal death metalistom DISENTOMB vyjde 12. júla u Unique Leader Records nový album „The Decaying Light“. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe rovnomennej skladby, ktorú podporili aj videoklipom.