Kongenfest 2019: Metalový deň v znamení MALIGNANT TUMOUR a ďalších 6 kapiel

Na Liptove sa začiatkom augusta uskutoční ôsmy ročník multižánrového festivalu Kongenfest. My dávame do pozornosti úvodný deň, patriaci kapelám extrémnej gitarovej muziky.

METAL FRIDAY

POWER OF PUSSY (Sk- Brezno/Liptovský Mikuláš) death/grind
ATARAXIA (Sk – Ružomberok) crust/grindcore
VENDETA (Sk – Martin) thrash metal
ACHSAR (Sk – Levice) melodic folk metal
DEHYDRATED (Sk – Piešťany/Trenčín) death metal
MALIGNANT TUMOUR (Cze – Ostrava) heavy/thrash/rock’n’roll
AIN (Sk –Nitra) black metal

2. – 3. augusta 2019, Liptovský Hrádok – Autocamping Borová Sihoť
Štart: 17:00 (2.8.)., Vstupné: 12 eur (predpredaj na celý festival), Na mieste: piatok – 10 eur, sobota: 12 eur, oba dni: 15 eur.

Banner k metalovému dňu Kongenfestu 2019

Po roku sa opäť otvoria brány open air festivalu KONGENFEST – Pre priateľov a dobrých ľudí. Ôsmy ročník festivalu sa ako každý rok odohrá na hranici medzi civilizáciou a prírodou, na mieste kadiaľ preteká rieka Váh a delí mesto od hôr, v oblasti zvanej Borová Sihot pri Liptovskom Hrádku.

POWER OF PUSSY
Ôsmy ročník KONGEN festivalu nám v piatok 2.8.2019 otvorí veselá parta pôsobiaca na scéne už od roku 2002 pod zaujímavým názvom POWER OF PUSSY. Kapela je pôvodne z Brezna, avšak v súčasnej dobe tvoria 3/4 zostavy ostrieľaní borci z Liptovského Mikuláša. Úderný death/grind, ktorý sa oplatí vidieť!

ATARAXIA
ATARAXIA povstala z popola miestnej undergroundovej scény v Ružomberku v roku 2014. Nasledujúci rok sa jadro kapely spojilo s novým spevákom z Košíc a veci sa dali do pohybu. Kapela stihla za svoju existenciu nahrať jedno demo a debutový full-length album s rovnomenným názvom “Ataraxia”. Chalani to majú dobre rozbehnuté a určite presvedčia svojím energickým setom nie len fanúšikov Nasum či Rotten Sound.

VENDETA
Ostrá thrash metalová nálož ako sa patrí! Títo páni ovládajú svoje remeslo dokonale a dôkazom toho je aj ich posledný album, ktorý nesie názov “Failure of Humankind”. VENDETA hrajú klasický thrash od podlahy, s odkazom na samotného Petrozzu, ktorý nepotrebuje zbytočný komentár. A to, že naživo im to hrá dokonale, sa jednoznačne presvedčíte na KONGEN feste.

ACHSAR
ACHSAR z Levíc pôsobia v rámci tuzemského podhubia už uctihodných 15 rokov. Svojské kombinácie gitarových víchric a folkových prvkov si získajú a do tanca pri pive prizvú nejedného priaznivca kapiel ako Korpiklaani, Ensiferum, Equilibrium. Po debute “Septentrionalis” z roku 2014, vydala kapela singel “Loud And Proud”, na ktorom si zahosťoval práve Tuomas Rounakari z už spomínaných Korpiklaani.

DEHYDRATED
Po minuloročných Depresy, sa na festivale predstaví ďalšia legenda SK death metalu DEHYDRATED, ktorí to ťahajú na scéne podobne ako ich kolegovia od roku 1991. Kapela sa prebrala z hybernácie v roku 2015 a ich debut „Ideas“ z roku 1997 sa po 20 rokoch dočkal nasledovníka. Návratový album „Resurrection“ vyšiel v roku 2017 a ten prichádza opäť veľmi silný, plný old schoolových technických riffov. S doplnenou zostavou o členov z práve už spomínaných Depresy, tak kapela opäť prekypuje koncertnou aktivitou a teší sa na ďalšie záhrobné show! DEHYDRATED sú späť!

MALIGNANT TUMOUR
MALIGNANT TUMOUR – úderka z Ostravy drhnúca poctivý (teraz už) Rock’n’Roll, ktorá vie umne namiešať fúziu klasického rock’n’rollu a energického heavy & thrash metalu z 80. rokov s punkovými prvkami. Na scéne sú už od roku 1991 a spolu s niekoľkými ďalšími kapelami boli MALIGNANT TUMOR jedny z prvých kapiel, ktorí vo svojej krajine začali produkovať extrémnu muziku a patria tak k hlavným pilierom “tuzemskej” scény. Na konte majú 6 albumov a množstvo ďalších nahrávok na mnohých rôznych undergroundových labeloch po celom svete. Aktuálny album “The Metallist” vystihuje ich vrcholnú formu. Na svoje si určite prídu nie len fanúšikovia kapiel Motörhead, Tankard, Discharge, či švédskych Gehennah. Pretože títo páni svojou energickou show rozhodne nenechajú jednu “džísku” suchú! Pozývame všetkých “Metallistov” na tento vskutku ojedinelý džískový “retro” bál!

AIN
Autentickosť, hypnotické rytmy a skľučujúce gitary sa budú ozývať areálom v neskorých nočných hodinách. Na vlnách ponurej atmosféry si tak budete môcť dokonale vychutnať záver piatkového večera, cez ktorý vás prenesie tajomnom zahalený AIN. Black metal v naturálnej podobe bez prímesí a bez vyumelkovaného zvuku s odkazom na Bathory, Mayhem, Watain…

Hracie časy:
17:00 – POWER OF PUSSY
18:00 – ATARAXIA
19:00 – VENDETA
20:15 – ACHSAR
21:30 – DEHYDRATED
22:45 – MALIGNANT TUMOUR
00:05 – AIN

Predpredaj lístkov: 1. jún — 31. júl 2019

Zanzibar Café (Liptovský Hrádok)
Diera do sveta (Liptovský Mikuláš)

FB Event

Web

Plagát ku Kongenfestu 2019