Dave Mustaine (MEGADETH) bojuje s rakovinou

Nečakaná správa prišla z tábora MEGADETH. Líder kapely Dave Mustaine ohlásil na svojom facebooku, že bojuje so zákernou chorobou.

Dave Mustaine. Zdroj: fb Dave Mustaine

Legendárny gitarista, spevák a skladateľ americkej formácie MEGADETH, 57-ročný Dave Mustaine ohlásil na svojom facebooku smutnú správu.

„Diagnostikovali mi rakovinu hrdla. Je to niečo, čo treba rešpektovať a čeliť tomu – ale aj predtým som čelil prekážkam. Úzko spolupracujem s lekármi, zmapovali sme plán liečby ktorý má podľa nich 90-percentnú úspešnosť. Liečba už začala,“ napísal Mustaine na sociálnej sieti.

Kvôli Mustainovej diagnóze je kapela MEGADETH nútená zrušiť svoje vystúpenia. „Bohužiaľ, situácia vyžaduje, aby sme zrušili väčšinu šou v tomto roku,“ prezradil. Výnimkou je akcia Megacruise 2019. „Kapela bude súčasťou tejto akcie v nejakej forme. Všetky aktuálne informácie budú k dispozícii na webe megadeth.com. Na cesty sa vrátime, hneď ako to bude možné.“

Dave Mustaine sa vyjadril aj k novému albumu: „Kiko, David, Kirk a ja sme v štúdiu a pokračujeme na pokračovaní albumu „Dystopia“. Už sa nemôžem dočkať, kedy so to všetci vypočujeme.“

Americkému hudobníkovi želáme skoré uzdravenie.