HELLOWEEN prezradili detaily o očakávanom DVD, vyjde v októbri!

Správa, na ktorú všetci fanúšikovia legendárnej kapely HELLOWEEN čakali, konečne obletela svet.

Záver koncert Pumpkins United v Bratislave. Foto: Alena Červeňanská

Spoznali sme dátum vydania dlho očakávaného DVD z masívneho turné „Pumpkins United World Tour“, ktoré HELLOWEEN odohrali v rokoch 2017 a 2018 v zostave Andi Deris, Michael Kiske, Kai Hansen, Michael Weikath, Markus Grosskopf, Sascha Gerstner a Dani Löble.

Obrazový materiál sa bude volať „United Alive“ a vyjde 4. októbra. DVD/Blu-ray bude obsahovať zábery z koncertu na legendárnom Wackene pred 75 000 fanúšikmi, zábery z Madridu, kde kapela hrala pred 14 000 fanúšikmi a ako bonus budú aj zábery zo Sao Paula, kde sa predstavili pred 8 000 ľuďmi. Ide o viac ako 3 hodiny materiálu v stereo a prémiovom zvuku 5.1 Surround Sound, kde nebudú chýbať ani zábery zo zákulisia s viacerými prekvapeniami, veľmi osobný rozhovor o kapele, o ich minulosti, súčasnosti a budúcnosti.

Materiál vyjde aj na CD a vinyle a bude sa volať „United Alive in Madrid“, kde na ploche 2 hodín a 20 minút bude audio materiál z koncertu v Madride, plus štyri bonusové skladby z koncertov v Prahe, Sao Paulo, Wackene a Santiago de Chile.

„Táto úžasná cesta bola jedným z tých magických momentov , ktoré sa nedajú opísať – jednoducho to bolo to, čo máme všetci najradšej: stretnúť skvelých ľudí, vrátiť sa v čase s našimi spomienkami a spoločne osláviť veľkolepú párty HELLOWEEN,“ vyjadril sa spevák Andi Deris.

„Nebolo ľahké toto neuveriteľné turné zostručniť a zachytiť to, čo to znamenalo pre nás. To bol dôvod, prečo sme chceli natočiť náš najväčší festivalový koncert, najmasívnejšiu arénu a najhorúcejší klubový koncert,“ povedal Michael Kiske.

Artwork DVD „United Alive“

Viacerí z vás si istotne nenechali ujsť tento jedinečný koncert ani v Bratislave (reportáž TU). S vydaním materiálov „United Alive“ a „United Alive in Madrid“ sa kedykoľvek budeme môcť presunúť na toto turné a ponoriť sa do každého detailu s peknými zábermi, dychtivými detailami a intímnymi rozhovormi. O artwork sa postaral Martin Hausler, ktorý do neho zakomponoval niekoľko nevydaných live obrázkov.

Na záver ešte pár zaujímavých faktov. Na turné „Pumpkins United“ sa predstavil s HELLOWEEN Michael Kiske po prvýkrát od roku 1993. Kai Hansen, ktorý odišiel z kapely v roku 1988, sa v priebehu rokov pridal ku kapele na rôznych turné či festivalových vystúpeniach.

Na DVD sa môžete tešiť na niekoľko duetov Kiskeho s Derisom vo viacerých raritných skladbách ako „Kids of the Century“, „Rise and Fall“ či „Livin‘ Ain’t No Crime“. Hansen, ktorý spieval v kapele do roku 1986 spieval medley niekoľkých starých klasík skupiny ako „Ride the Sky“, „Judas“, „Starlight“ a „Heavy Metal (Is the Law).“