Rodinný festival Orava Alternative jubiluje, tešiť sa môžete na RAMCHAT alebo MORNA

Jedinečný oravský festival Orava Alternative, ktorý sa pýši nálepkou „so vstupným zadarmo“ a svojou nezabudnuteľnou rodinnou atmosférou, oslavuje desať rokov svojej existencie.

ORAVA ALTERNATIVE

RAMCHAT (Sk – Martin) – pagan black metal
MORNA (Sk – Nová Dubnica) – progressive death metal
DELORAINE (Cz) – medieval
PATRIARCHA (Sk – Slaská) – melodic death metal

Sobota 3.8.2019, Františkova Huta – Podbiel
Štart: 16:00, vstupné: zadarmo

Po krkolomných začiatkoch uprostred obce Nižná sa po prvom ročníku presunul do nádhernej lokality zrúcaniny Františkovej huty v Nižnej (Podbieli), ktorá dodáva tomuto festivalu a muzike nezabudnuteľné čaro.

Festival sa uskutoční prvý augustový víkend (v sobotu 3. augusta 2019 so začiatkom o 16:00 hodine). Tešiť sa môžete na metalové, punkové a medieval kapely. Headline programu predstavujú slovenskí metaloví borci RAMCHAT a medieval kapela z Čiech DELORAINE.

Punkovú scénu obsadzujú domáci THE LAMPIONS a po 10 rokoch opäť legendárna kapela EPITAF s prezidentom Gabom. Nesmieme zabudnúť ani na skupinu, ktorá si v roku 2015 zahrala na legendárnom Wackene – kapela MORNA. Sekundovať im budú nováčikovia metalovej scény PATRIARCHA. Špeciálnym hosťom bude výborná rocková kapela z Čiech HLAHOL. Programom Váš budú sprevádzať aj výborní muzikanti z Oravy hrajúci progressive rock/metal, kapela CALIBER X.

Občerstvenie, dobré jedlo, dobré pivko a nealko bude samozrejme ako vždy zabezpečené v plnej miere.

„Touto cestou by sme sa samozrejme chceli poďakovať obci Nižná, obci Podbiel a urbáru Podbiel, a všetkým naším partnerom, že nás podporujú a umožňujú organizovať túto rodinnú akciu,“ povedal Majo Žuffa z organizátorského tímu.

FB Event

Plagát k Orava Alternative

Tlačová správa