OPETH s novou piesňou. Je vo dvoch verziách, švédskej a anglickej. LORDI s ukážkou z DVD

OPETH zverejnili prvú skladbu z nového albumu. CATTLE DECAPITATION a EXHORDER vydajú nové albumy. Nová štúdiovka od KILLER BE KILLED zrejme budúci rok. LORDI ponúkajú ukážku z chystaného DVD. Košičania MEREDITH sú späť, pripravujú nový album.

OPETH

Švédski prog rockeri OPETH vypustili do sveta novú skladbu „Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand“ hneď v dvoch verziách. Vo švédskej a anglickej. Spomínaná pieseň je predzvesťou blížiaceho sa nového albumu „In Cauda Venenum“, ktorý sa na pulty predajní distane 27. septembra prostredníctvom Nuclear Blast Entertainment. „Skladba „Heart in Hand“ bola jednou z prvých piesní, ktoré som na album „In Cauda Venenum“ napísal a okamžite som vedel, že sa bude pravdepodobne uprednostňovať, keď začnú rozhovory o singloch. A mal som pravdu. Zvyčajne tento výber nechávam na vydavateľstvách či manažmente. Som v tomto ľahostajný, keďže som dal rovnaké úsilie do všetkých skladieb, takže na tom nezáleží. Myslím si, že je to jedna z najpriamočiarejších piesní na albume. Má v sebe aj jednu zo šťastných chýb. Mendezova basa sa v strede nahrávanie pokazila. Hral na beatlesáckej basgitare Hofner, ktorá začala fakt bzučať, ale znelo to tak dobre, že sme sa okamžite rozhodli to tam nechať. Mám rád, keď sa stane niečo mimo vašej kontroly a obohatí to celú vec. Toto je úplne prvá ochutnávka z nového albumu a dúfam, že sa vám páči. Všetky skladby na novom albume sa od seba líšia a z môjho pohľadu sú rovnako reprezentatívne,“ uvádza Mikael Åkerfeldt v tlačovej správe.

Superskupina KILLER BE KILLED by mohla budúci rok vydať nový album. „Myslím si, že budúci rok bude album. Verím tomu. Hovoril som s chlapcami. Prvá nahrávka bola naozaj dobrá. Bolo potrebné ju však viac propagovať. Myslím si, že veľa ľudí o nej nevedelo. Takže dúfajme, že tentokrát to predstavíme ľuďom viac. Je to špeciálny projekt. Kombinácia mňa, Grega Puciata (THE DILLINGER ESCAPE PLAN) , Troya Sandersa (MASTODON) a Bena Kollera (CONVERGE) je veľmi unikátna. Tieto kapely by spolu nemali fungovať, malo by to byť na hovno. Ale nie je. Je to dobré. Som nadšený z budúceho roka,“ vyjadril sa Max Cavalera v rozhovore pre Lee Bros Meats.

Fínska formácia LORDI zverejnila ukážku z chystaného DVD „Recordead Live – Sextourcism in Z7“ a to v podobe skladby „Devil Is a Loser“. DVD vyjde 26. júla u AFM Records a ponúkne záznam koncertu zo švajčiarskeho klubu Z7 v meste Pratteln a aj bonusový materiál vrátane nejakých raritiek.

Deatheri CATTLE DECAPITATION oznámili, že 29. novembra im u vydavateľstva Metal Blade Records vyjde nový štúdiový album s názvom „Death Atlas“. Nižšie nájdete aj trailer.

Thrash metaloví navrátilci EXHORDER vydajú po 27 rokoch nový štúdiový album s názvom „Mourn the Southern Skies“. Novinka uzrie svetlo sveta 20. septembra vďaka vydavateľstvu Nuclear Blast Records. Pod správou nájdete aj ochutnávku v podobe songu „My Time“.

Kapela MEREDITH sa po roku opäť vracia na pódiá! Melodická metalcorová kapela z východnej metropoly Košíc si k pôvodnej trojici prizvala dvoch českých spoluhráčov! Zostavu Rob Raven – spev a scream, Marko – bicie a Eddie Guoth – gitara, doplnila nová česká krv v podaní dvoch hudobníkov. Na basgitare a gitare sa predstavia Johny Nightmare a Fyery Sorrow. V silnej československej zostave pripravuje MEREDITH pre fanúšikov nový singel, klip a úplne novú šou! – Tlačová správa