BOSTAPH ČLENOM SLAYER, NA JESEŇ VYJDE NOVÝ ALBUM BEHEMOTH

SLAYER so staronovým bubeníkom, Paul Bostaph nahradzuje Davea Lombarda. BEHEMOTH prezradili názov nového a zároveň jubilejného albumu. MEGADETH zverejnili ďalšie dve skladby z nového albumu. V sobotu 1. júna zomrela bývalá live speváčka THERION Johanna Marlöv. CRIPPLE BASTARDS sa chystajú do štúdia. Slovenské kapely INFER a VORTEX UNIT vydajú spoločné splitko.
SLAYER hlásia zmenu. Potom, ako „dočasne“ opustil kapelu Dave Lombardo, oznámila kapela meno „nového“ bubeníka. Staronovou posilou tejto legendy je Paul Bostaph, ktorý sa tak stal plnohodnotným členom kapely. Aj po tragickej udalosti (smrť Jeffa Hannemana), SLAYER pokračujú ďalej a už dnes (4.6.) začína ich európske turné.

Poľskí rúhači BEHEMOTH vydajú na jeseň tohto roka nový, jubilejný desiaty štúdiový album, ktorý nazvali „The Satanist“. Podľa lídra kapely Nergala budú nové skladby veľmi temné a emotívne. Nergal sa taktiež nechal počuť, že niektoré inšpirácie prišli po jeho boji s leukémiou. „Trvalo nám viac ako dve desaťročia prísť s týmto titulom, ktorý hovorí za všetko. Zatiaľ čo naše nové piesne majú umelecky prekvapivo dobrodružnú cestu, náš postoj je stály – hrdo a radikálne. „The Satanist“ znamená neutíchajúcu túžbu po oslobodení a lásku k slobode vo všetkých aspektoch života. Vzhľadom k všetkým našim životným skúsenostiam, ktoré mali často dramatické krivky som nemohol myslieť na vhodnejšie vyhlásenie o tom, kto a kde sme teraz," doplnil Negral k informáciám o chystanej novinke.

MEGADETH dávajú fanúšikom opäť možnosť vypočuť si nové skladby. Tentoraz ide hneď o dve piesne. „Built For War“ a „The Blackest Crow“. Pripomíname, že nový album „Super Collider“ vychádza už dnes!

Smutné správy prišli z tábora THERION. Vo veku 38 rokov zomrela bývalá live speváčka tejto kapely Johanna Marlöv, ktorá prehrala svoj boj s rakovinou. Dlhé roky s ňou statočne bojovala, žiaľ v sobotu 1. júna jej srdce dotĺklo navždy. Johanna pôsobila v kapele v období albumov „Lemuria“ a „Sirius B“, kedy s nimi bola na turné ako „live“ speváčka. V tom období spoločne s THERION vystupovala viac ako v 25 krajinách sveta. „Ďakujeme ti za všetko, Johanna“, stojí v oficiálnej správe kapely. Česť jej pamiatke.

Taliani CRIPPLE BASTARDS vydali poslednú dosku „Variante Alla Morte“ už pred piatimi rokmi. Momentálne nadišiel čas na nový, zatiaľ bezmenný album, ktorý začnú nahrávať v štúdiu Fredman v Göteborgu na čele s pánom Fredrikom Nordstromom (AT THE GATES, THE HAUNTED, SEPTICFLESH, ARCH ENEMY, DIMMU BORGIR a.i.). Bližšie informácie táto úderka zatiaľ nezverejnila.

Slovenská death metalová formácia INFER z Košíc a kapela VORTEX UNIT z Bratislavy vydávajú spoločné splitko, ktoré vydá slovenské vydavateľstvo Gothoom Productions. Košičania INFER budú mať na nahrávke intro, tri nové skladby, cover verziu od EMPEROR a outro.