DRAGONFORCE opustil basák Leclercq, dostal lepšiu ponuku. Novinky aj od CYNIC, GUS G. a Matt Rain

Zmena v zostave DRAGONFORCE. CYNIC vydajú remastrovanú verziu albumu „Traced In Air“. GUS G. vydá nové EP. Slovenský hudobník Matt Rain (RAVENCLAW) má nový singel.

DRAGONFORCE

Z power metalovej formácie DRAGONFORCE odišiel basgitarista Frédéric Leclercq. Leclercq prezradil, že nejde o zlú krv v kapele, len prišla ponuka, ktorú nedokázal odmietnuť. „Dostal som úžasnú príležitosť, ktorá bude čoskoro oznámená. Nie je tu zlá krv a kapele želám len to najlepšie,“ uvádza v tlačovej správe. Na jeho miesto kapela naverbovala YouTubera Stevieho T., ten však v zostave figuruje len ako koncertný hráč.

Kapela CYNIC vydá 27. septembra u Season of Mist remastrovanú verziu albumu „Traced In Air“ z roku 2008. Ukážky v novom zvukovom kabáte si môžete vypočuť nižšie.

Gitarový virtuóz GUS G. vydá 20. septembra prostredníctvom AFM Records nové EP „Live In Budapest – Part 1“ (iba v digitálnej forme). Spomínané EP ponúkne štyri skladby nahrané počas európskeho turné na podporu jeho aktuálnej štúdiovky „Fearless“.

Spevákovi a hudobníkovi Matt Rainovi (RAVENCLAW) vyšiel 15. augusta nový singel v dvoch verziách. Anglická sa volá „Where“ a slovenská „Kam“. Singel je po pár rokoch predzvesťou čerstvého materiálu a prísľubom novej sólovej tvorby z dielne Matt Raina, muzikálovo folkového projektu dvorného speváka a kapelníka Matteya z RAVENCLAW. Singel vychádza v podobe fyzického releasu ako aj v digitálnej forme. Na singly sú tri verzie skladby a to v anglickom, slovenskom jazyku a v inštrumentálnej podobe. Ku singlu je vytvorený aj videoklip, ktorého tvorby sa zhostil známy umelec Virgis Malčius z Litvy. Skladba je venovaná spomienke „In memory of Peter Maria Valiska“, otcovi súrodencov Mateja, Juraja a Tonky z RAVENCLAW, ktorý je aj autorom textu piesne. O skomponovanie a nahranie hudby sa postaral Matt Rain. Hudobník momentálne pracuje na ďalších piesňach a dáva dokopy koncertný live program s kapelou, pod hlavičkou „Matt Rain and the Quarters“. Nezaháľajú ani RAVENCLAW. Zatvorili sa do štúdia a plánujú vydať nový materiál. Odohrajú aj pár koncertov, najbližšia možnosť vidieť túto kapelu bude 23.8.2019 na Bardrock festivale na hlavnom námesti v Bardejove o 21:30. – Tlačová správa