DREAM THEATER a DORO nahrali nové videoklipy. Gothoom ohlásil prvé kapely pre nový ročník

DREAM THEATER, DORO, KILLSWITCH ENGAGE, AS I LAY DYING a PERIPHERY s novými klipmi. Gothoom zverejnil prvé kapely pre nadchádzajúci ročník. ALTER BRIDGE zverejnili novú skladbu. BREAK IT DOWN nahrali novú pieseň, ktorú podporili klipom. Nový song zverejnila aj skupina IMMERSION. CANNABIS CORPSE a THE DEVIL WEARS PRADA vydajú nové albumy.

DREAM THEATER

Prog metalisti DREAM THEATER, ktorí nedávno opantali aj Bratislavu, vypustili do sveta nový videoklip k piesni „Barstool Warrior“ pochádzajúcej z aktuálnej štúdiovky „Distance Over Time“.

Doro Pesch sa hlási o slovo s novým obrazovým materiálom k piesni „Freunde Fürs Leben“ zo stále aktuálneho dvojalbumu „Forever Warriors, Forever United“.

Festival Gothoom ohlásil prvé kapely, ktoré potvrdil pre 11. ročník festivalu. Ten sa uskutoční v Revištskom Podzámčí od 23. do 25. júla 2020. Medzi prvými kapelami, ktoré organizátori potvrdili nájdete MALEVOLENT CREATION, PROTECTOR, DRACONIAN, BÖLZER, AZARATH, THE RUINS OF BEVERAST a PILGRIMAGE.

Kapela ALTER BRIDGE zverejnila lyric video k novej skladbe „Take the Crown“ z chystanej nahrávky „Walk the Sky“. Tá vychádza 18. októbra u vydavateľstva Napalm Records.

Kapela KILLSWITCH ENGAGE sa prezentuje novým videoklipom ku skladbe „The Signal Fire“ z nedávno vydanej štúdiovky „Atonement“.

Metalcoristi AS I LAY DYING zverejnili live video skladby „Confined“. Jednotlivé zábery zozbierali počas ich minuloročného európskeho turné.

Djentová formácia PERIPHERY natočila nový videoklip k songu „CHVRCH BVRNER“ z ich aktuálnej dosky „Periphery IV: Hail Stan“.

Bratislavská alternatívno metalová skupina sa po troch rokoch vracia s novou skladbou „17.11.19“, ku ktorej natočila aj videoklip. „Prešlo iba 30 rokov a mnohých to dnes už netrápi,” začína sa sloha novej skladby „17.11.19“ kapely BREAK IT DOWN s odkazom na blížiace sa výročie Nežnej revolúcie. „Ľudia zabúdajú na to, že naši rodičia a starí rodičia žili roky v neslobode komunistického režimu,” hovorí basgitarista a textár Michal Durdovanský. „Mnohí opäť vkladajú svoje nádeje do politikov, ktorí by tu najradšej opäť nastolili totalitu, ďalej tu máme ľudí, čo sú netolerantní voči akejkoľvek deviácii oproti tomu, čo považujú za normálne a pre ktorých je objektívny fakt len ten, s ktorým súhlasia. Toto je cesta späť. Akoby Nežná revolúcia nikdy nebola.” Na hudbe a texte pracovali dlhší čas. „Keď som text začal písať, bol som naozaj znechutený z našej spoločnosti. Potom ale prišli hromadné protesty Za slušné Slovensko, prišlo mi, že je tam nádej na zmenu,” vraví Michal. Kým predtým BREAK IT DOWN nahrávali v štúdiu Pulp, tentokrát si všetko spravili sami u bubeníka Stana Bednára so všetkými plusmi aj mínusmi. „Práca v malom domácom štúdiu nebola jednoduchá, snáď jediná výhoda bol dostatok času. Ide o vôbec prvú skladbu, ktorú som produkoval celú, od nahrávania až po mix a master, takže to bola veľká výzva. Myslím, že môžem povedať, že sme spravili naozaj maximum. Tešíme sa na reakcie, najmä na kritiku.“ Skupina tiež pracuje na celom EP, bude to rozlúčka so zakladajúcim gitaristom a spevákom Matejom Šipkovským, ktorý s BREAK IT DOWN nedávno odohral posledný koncert a z kapely odchádza. „Aktuálne hľadáme náhradu a so Stanom chystáme úplne nové songy,“ dopĺňa Michal. – Tlačová správa

Slováci IMMERSION zverejnili nový song nazvaný „Dark Side of Light Side of Me“, ktorý sa nachádza na ich aktuálnom EP „Homeless“. „Tento song vznikol úplne znenazdajky v období keď sme si mysleli, že sme úplne ideovo vyčerpaní. Pri bližšom pohľade na text je jasné, že je celkom paradoxný, ale ľudí ho už nechávam interpretovať pre samých seba ako uznajú za vhodné,“ prezradil hudobník Adam Gonek.

Američania CANNABIS CORPSE vydajú 1. novembra u Season of Mist nový album s názvom „Nug So Vile“. Nižšie si môžete vypočuť ochutnávku v podobe skladby „Cylinders of Madness“.

Kresťanskí metalcoristi THE DEVIL WEARS PRADA oznámili, že 11. októbra im u vydavateľstva Solid State Records vyjde nový album „The Act“. Novinka ponúkne 12 skladieb.