Nahrala titulnú pieseň známeho seriálu. V novembri na Slovensku exkluzívne vystúpi umelkyňa EIVØR

So svojou špeciálnou šou sa v novembri predstaví na Slovensku najznámejšia speváčka, inštrumentalistka a skladateľka z Faerských ostrovov Eivør.

EIVØR

Streda 27.11.2019, Bratislava – Majestic
Štart: 19:00, vstupné: od 27 € (predpredaj.sk)

EIVØR budú mať možnosť fanúšikovia vidieť prvýkrát na Slovensku – v Bratislave v rámci jej jediného koncertu pre Česko a Slovensko. Je známa tým, že nahrala titulnú hudbu do populárneho seriálu The Last Kingdom a soundtrack do známej videohry „God of War“.

Banner ku koncertu

EIVØR sa narodila a vyrastala na Faerských ostrovoch uprostred severného Atlantiku a so spevom začala už v rannom detstve. Spievala tradičné faerské ľudové piesne. V 10 rokoch sa naučila hrať na gitaru a pokúsila sa už komponovať. Jedným z prvých umelcov, ktorý ju v začiatkoch ovplyvnil bol Leonard Cohen. V 16 rokoch vydala svoj prvý album a nadchádzajúce roky trávila vystupovaním na rôznych folkových festivaloch naprieč Škandináviou. Zatiaľ čo jej hudobné začiatky spočívali v tradičných faerských ľudových piesňach, postupne EIVØR objavovala veľké nadšenie v nekonečných možnostiach elektronickej hudby a trip hopu, ktorý reprezentoval MASSIVE ATACK.

EIVØR vo svojej tvorbe až fascinujúcim spôsobom, pre ňu typickým, kombinuje prvky rocku, folku, tradičnej faerskej ľudovej hudby, severskej hudby s prvkami jazzu, klasickej a elektronickej hudby a trip hopu. Keď pracuje na novej piesni, vždy si predstaví prírodu svojej domovskej krajiny, vzdialeného súostrovia Faerských ostrovov. „Môže to byť veľmi drsné a zároveň veľmi jemné. Keď spievam, vidím, že divokosť a mäkkosť sa spojili,“ hovorieva umelkyňa.

Ako veľké uznanie jej hudobného umenia, bolo jej ponúknuté nahrať titulnú hudbu do veľmi populárneho televízneho seriálu „The Last Kingdom“, čo Eivør dostalo do povedomia širokej verejnosti. Taktiež nahrala soundtrack do známej videohry „God of War“. Doposiaľ vydala 10 štúdiových albumov a niekoľko živákov. V poslednej dobe spolupracovala s kultovou kapelou WARDRUNA a ich lídrom Einarom Selvikom.

Príďte si vychutnať komornú atmosféru tohto výnimočného koncertu! Obmedzená kapacita, miesta budú určené len na sedenie pre lepšie vychutnanie tejto jedinečnej atmosféry.

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa