METALLICA láka fanúšikov do kín trailerom. Slováci CASTAWAY zverejnili podrobnosti o novom albume

METALLICA ponúka trailer k vystúpeniu so symfonickým orchestrom. Slováci CASTAWAY chystajú tretí štúdiový album. RINGS OF SATURN vydajú nový album. SECT s novým klipom.

METALLICA

Pred nejakým časom sme vás už na našich stránkach informovali o tom, že legendárna METALLICA prinesie 9. októbra do kín svoj koncert so symfonickým orchestrom. Kapela teraz zverejnila nový trailer k tejto udalosti, ktorý nájdete pod správou. Nahrávať sa bude na oboch koncertoch, 6. a 8. septembra. Orchester povedie dirigent Michael Tilson Thomas. Štvorica hudobníkov odohrá niekoľko piesní z pôvodného live albumu „S&M“ z roku 1999, ale predstaví aj symfonické prevedenie nových skladieb.

Slováci CASTAWAY predstavili obal nového albumu „Before We Drown“, ktorý vychádza 22. novembra 2019, kedy kapela CD v bratislavskom Randale aj pokrstí. Fanúšikovia sa môžu tešiť na 9 nových piesní. Hoci ide o tretí album CASTAWAY, prvýkrát ide o skutočne kolektívne dielo, kedy sa do skladania novej hudby zapojili takmer všetci členovia. Výsledok možno opísať ako nespochybniteľný návrat k metalovým koreňom, pričom však kapela nepopiera ani prog-rockové experimenty zachytené na predchádzajúcom albume „Choices & Patterns“. Textovo ide už o klasicky pestrý mix CASTAWAY, kedy možno skladby rozdeliť na tie s celospoločenským dosahom, ako napríklad úvodná „Feed You Lies“, venujúca sa aktuálnej téma hoaxov a dezinformácií, alebo „Seeing Man“, ktorá je voľne inšpirovaná filozofickým konceptom Giovanniho Sartoriho známeho ako „Homo Videns“, a texty osobného charakteru pojednávajúce o univerzálnych konceptoch ako nádej, viera, strata blízkeho človeka či o tom, kde a ako končí detsky čistý pohľad na svet a čo vlastne spája naše súčasné „ja“ s človekom, ktorým sme boli pred 30, 20 alebo 10 rokmi. Nechýba ani inšpirácia súčasnou svetovou literatúrou či intímne vyznanie v baladickom duchu. Sugestívny obal albumu má na svedomí slovenský výtvarník Hans Trasid z Dis-Art Design, pričom booklet nadizajnoval Dodo Ďatel a jeho Zero11Even. Temný apokalyptický výjav úplne presne zachytáva atmosféru, ktorú kapela hľadala. Podobne ako pri textovej stránke, odkazuje nielen na blížiacu sa globálnu apokalypsu, ale predovšetkým na osobný armageddon, ktorý sa odohráva vo vnútri každého z nás. Obraz je založený na symboloch ako mesto na druhom brehu, ktoré môže a nemusí znamenať záchranu, most, ktorý tam vedie a ktorý však pravdepodobne neodolá stúpajúcej hladine, tajuplná kocka, ktorá sa dá interpretovať ako posledné možné riešenie, ale aj ako stelesnenie nezmyslov, ktoré iba odpútavajú pozornosť od skutočného fatálneho problému a predovšetkým, čo je pre odkaz Castaway najdôležitejšie, malé kandelábre, ktoré ako jediné vrhajú na tento pochmúrny svet iskierku nádeje. Základy „Before We Drown“ vznikli v Grapow Studios vo Zvolenskej Slatine, nahrávalo sa však aj domácich štúdiách členov CASTAWAY a v Dead Room Studio u Adama Mičinca, ktorý album v spolupráci s kapelou produkuje a mixuje. O mastering sa postará renomované zahraničné masteringové štúdio. „Before We Drown“ vychádza ako fyzické CD a na všetkých relevantných digitálnych platformách na vlastnej značke CASTAWAY, kapela sa však nebráni ponukám od iných zavedených vydavateľstiev. – Tlačová správa

CASTAWAY – Before We Drown

Technickí deathcoristi RINGS OF SATURN vydajú 25. októbra prostredníctvom Nuclear Blast Records nový štúdiový album „Gidim“. Nižšie si môžete vypočuť skladbu s názvom „The Husk“, ktorú podporili aj videoklipom.

Americko-kanadská mlátička SECT má vonku nový videoklip k songu „Like Animals“ z pred pár dňami vydanej dosky „Blood of the Beasts“.