Gothoom potvrdil slovenské kapely. Novinky hlásia aj ČAD, NILE, PRONG, ROOT a PERFORMED

Festival Gothoom oznámil ďalšie kapely pre nadchádzajúci ročník. ČAD prezradili detaily o novom albume. NILE zverejnili novú skladbu. PRONG vydajú nové EP. ROOT hlásia zmenu v zostave. Slováci PERFORMED vydajú debutový album.

Atmosféra jubilejného 10. ročníka festivalu Gothoom

Festival GOTHOOM rozširuje line-up pre svoj jedenásty ročník, ktorý sa uskutoční od 23. do 25. júla 2020 v Revištskom Podzámčí. Tentokrát organizátori oznámili slovenské kapely. Tešiť sa môžete na kapely ČAD, CATASTROFY, MAJSTER KAT, ATTACK OF RAGE a PATRIARCHA.

Svätojurská úderka ČAD zverejnila obal chystaného albumu „Zabi ma“, ktorý vyjde 1. novembra. „Draci a dračice posúvame hranice. Album „Zabi ma“ je na spadnutie. Valér dokončil obal. Chceli sme sa vyhnúť všetkým klišé, zvolili sme koncept, že predná strana je bez loga a bez názvu albumu. Všetko je vyjadrené iba maľbou a tá je pekelná. Zabi ma je náš najtemnejší album. A to sme mysleli, že s rokmi príde radostná otupenosť. Hovno! Naša sekera tne do živého (a aj do mŕtveho!),“ uvádza kapela na svojom facebookovom profile.

ČAD – Zabi ma

Death metalisti NILE zverejnili lyric video k novej skladbe „Vile Nilotic Rites“ z rovnomenného albumu, ktorý vyjde 1. novembra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Newyorská formácia PRONG vydá 29. novembra u Steamhammer/SPV päťskladbové EP s názvom „Age of Defiance“. Nahrávka ponúkne dve nové skladby – „Age of Defiance“ a „End of Sanity“. Zvyšné tri budú live verzie skladieb „Rude Awakening“, „Cut-Rate“ a „Another Worldly Device“.

Novým bubeníkem brněnských ROOT se nedávno stal talentovaný mladík Zbyněk Husa, alias Mr. Zet Junior. Po absolvování letních festivalů s čerstvou rytmikou v zádech vyrazí pekelný kvintet na klubová pódia, koncem roku potom kapela odletí koncertovat do Londýna. V současné době je připraven materiál pro nové album „Legenda Nizostratio“ – nahrávat se bude v první polovině příštího roku. Halloween oslaví Rootani po boku legendárních Tӧrr doma v Brně, tentokrát na jevišti Metro Music Baru. – Tlačová správa

Slovenskí thrasheri PERFORMED chystajú nový album, ktorý bude ich debutovou plnohodnotnou štúdiovkou. Nový materiál prichádza po dlhšom čase, naposledy vydali EP v roku 2009. Albumová novinka sa bude volať „Moronia“ a počas tejto zimy ju plánuje vydať label Slovak Metal Army. Fanúšikovia sa môžu tešiž na 8 piesní, z toho je 5 úplne nových a 3 staršie, nanovo nahraté. „Nahrávali sme v štúdiu TSL u Jozefa z kapely TYPHOID, kde sa točili gitary a basa. Vo Whatever Studio v Prievidzi sa robili bicie a spevy. Mix a mastering má na starosti Adam Mičinec. Textová náplň albumu je prevažne o ľudskej hlúposti, chamtivosti a závisti. Obal nahrávky s cirkusom predstavuje náš svet alebo štát, ktorému vládne Uzzur (pán v klobúku), ktorý predáva vlastný druh za peniaze. Nakreslil nám ju chalan z Indonézie Nanda Dika (Violence Art),“ povedal bubeník kapely Peter Chalupčík.

PERFORMED – Moronia