SATYRICON vydajú remastrovanú verziu albumu z roku 1999. Novinky aj od LINDEMANN či RUNNING WILD

SATYRICON vydajú remastrovanú verziu albumu „Rebel Extravaganza“. LINDEMANN zverejnili krátku ukážku novej skladby. RUNNING WILD vydajú nové EP. OBSCURE SPHINX v štúdiu. GLOOM chystajú nový album. PIPES AND PINTS s novým klipom. Slováci THE RISING SUN teasujú nový album.

SATYRICON

Nórskej kapele SATYRICON vyjde 13. decembra prostredníctvom Napalm Records remastrovaná verzia albumu „Rebel Extravaganza“ z roku 1999. Stane sa tak pri príležitosti dvadsiateho výročia tejto nahrávky. „Rovnako ako bol „Rebel“ novým albumom, tak bol aj protestom. Cítil som, že tento žáner sa stáva gotickým a že sú tu ďalšie zaujímavé a trvalo udržateľné druhy prejavov, ktoré by sa dali začleniť do black metalu, aby v ňom ožil a vyrástol nový život. Moje vlastné mizantropické dno v tom čase tiež dopomohlo formovaniu nahrávky. Frost a ja sme hrdí na to, ako tento album prispel k rozvoju žánru, o ktorom všetci vieme, že bolo potrebné. Bola to nahrávka, ktorú mnohí objavili v spätnom pohľade a ktorá hovorí veľa o jej zložitosti, kontroverzii a dôležitosti. Dnes, o 20 rokov neskôr, znie a vyzerá nová verzia lepšie. Dúfame, že to cítite rovnako,“ vyjadril sa Satyr v tlačovej správe.

Projekt LINDEMANN ponúka k vypočutiu krátku ukážku novej skladby „Blut“ z chystanej dosky „F&M“, ktorá vyjde 22. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Nemci RUNNING WILD vydajú 6. decembra u vydavateľstva Steamhammer štvorskladbové EP s názvom „Crossing the Blades“.

Post metalisti OBSCURE SPHINX sa zavreli do štúdia Monochrom, kde nahrávajú nový a zatiaľ nepomenovaný album. Vydanie je naplánované na jar budúceho roka.

Prešovská formácia GLOOM sa v posledných mesiacoch venovala nahrávaniu nového albumu s pracovným názvom „Awaken“ a v najbližších týždňoch by ho mala predstaviť.

Píseň o svobodě, která není zadarmo, za kterou někdy musíme bojovat, jít si za ní. Taková je myšlenka nového videoklipu česko-irských PIPES AND PINTS k singlu „A Million Times More“. Nový videoklip vznikal ve spolupráci s hudebním publicistou Pavlem Andělem a režisérem Tomášem Bláhou. Píseň „A Million Times More“ je úvodní písní ze stále aktuální desky „The Second Chapter“, který kapela definitivně potvrdila návrat na hudební scénu a pokřtí ji 16. října v pražské Roxy. – Tlačová správa

Undergound pop. Indie rock. Art rock. Týmito sčasti spektakulárnymi prívlastkami častuje slovenská formácia THE RISING SUN svoju tvorbu. Možno si kladiete otázky: Čo to znamená? Ako tá hudba vlastne znie? Presne takúto zvedavosť vo vás štvorica mladých muzikantov túžila vyvolávať už od začiatku. Prvú ochutnávku ich pripravovaného albumu „Fragments“ v podobe úvodnej skladby „End Of Line“ ste mali možnosť zachytiť v auguste tohto roku. Teraz, presne mesiac pred vydaním svojej albumovej novinky, vám toho ponúkajú ešte viac. Okrem zverejnenia dátumu oficiálneho vydania vám úlomkami desiatich skladieb ukazujú obrysy toho, čo bude tvoriť jeden neobyčajný a nezabudnuteľný celok. Máte sa na čo tešiť. To ale stále nie je všetko. THE RISING SUN predstavujú aj oficiálnu grafiku svojho albumu, ktorý má na svedomí talentovaná slovenská umelkyňa Andrea Lala: „Spočiatku som sa pri tvorbe návrhu pre The Rising Sign nechala uniesť textami. Inšpiratívna melancholická atmosféra mi ukázala presnú cestu. Aspoň tak som si to vtedy myslela. Neskôr som sa ale dostala k demo nahrávkam a samotná hudba všetko prehĺbila. Idea sa ihneď vykryštalizovala a všetky fragmenty do seba zapadli.“ Album Fragments vychádza 15. novembra 2019 pod patronátom rakúskeho vydavateľstva Mai Lei Bel. Štyri piesne z neho ale odznejú už 8. novembra 2019 v bratislavskom MMC, kde nimi kapela zabojuje o prvenstvo vo finále Rockovej Maturity v kategórii Pop. – Tlačová správa