MAYHEM zverejnili nový klip. Novinky hlásia aj STONE SOUR, Jamey Jasta, SURMA, NO CONTROL či CASTAWAY

MAYHEM s novým klipom. STONE SOUR vydajú živák. JASTA vydá nový album. Kapela SURMA zverejnila live video a podpísala zmluvu s vydavateľským gigantom. Zmena v zostave DEMONICAL. NOCONTROL majú duet s Igorom Belajom. CASTAWAY teasujú albumovú novinku.

MAYHEM

Black metalová legendárna formácia MAYHEM natočila nový videoklip ku skladbe „Falsified and Hated“ z čerstvého albumu „Daemon“.

Kapela STONE SOUR vydá 13. decembra u vydavateľstva Cooking Vinyl svoj prvý živák. Nahrávka s názvom „Hello, You Bastards: Live In Reno“ sa nahrávala 5. októbra 2018 v Grand Sierra Theatre v meste Reno v štáte Nevada. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe piesne „Absolute Zero“.

Jamey Jasta (HATEBREED) vydá 13. decembra so svojím sólo projektom JASTA novú dosku „Lost Chapters Vol. 2“. Aktuálne má vonku dva single, v prvom s názvom „Strength to Draw the Line“ (vypočuť si ho môžete TU) mu hosťuje Jesse Leach z kapely KILLSWITCH ENGAGE. V druhom „When the Contagion Is You“ zas Matt Heafy z TRIVIUM.

Kapela SURMA zverejnila svoje prvé oficiálne live video ku piesni „Like the River Flows“. Zábery pochádzajú z aprílového koncertu v Budapešti. Za projektom stojí nádejná česká speváčka s ukrajinskými koreňmi Viktorie Surmová a líder kapely TÝR Heri Joensen. To však nie je jediná správa z tábora tejto formácie. SURMA podpísali zmluvu s vydavateľstvom Metal Blade Records, ktoré im vydá debutový album.

Švédi DEMONICAL oznámili, že ich rady opustil vokalista Alexander Högbom. Högbom nahral s kapelou jeden album „Chaos Manifesto“ (2018) a svoje rozhodnutie odísť po vystúpení na Scandinavia Deathfeste oznámil v júni tohto roka. DEMONICAL už našli náhradu v podobe Christofera Säterdala.

Hudobná novinka v podaní NO CONTROL a Igora Belaja výrazne zarezonovala domácou rock/metalovou scénou. Skladbu jej tvorcovia doplnili aj animovaným videoklipom! Spojenie NO CONTROL a Igora Belaja už fanúšikovia domácej scény isto v minulosti zaznamenali a to presne pred rokom pri premiére skladby „Keď nám dojdu sny“. „V čase, keď sme pred rokom zostali bez speváka, dostali sme nápad na spoločnú skladbu s Igorom Belajom, čo nám veľmi pomohlo preklenúť toto obdobie. Rozrobili sme 2 skladby – „Keď nám dojdu sny“ a“Noc“. Nakoniec sme sa rozhodli pre skladbu „Keď nám dojdu sny“ a pieseň „Noc“ sme uložili do šuflíka s tým, že nikdy zrealizovaná nebude. A práve v tomto období sme konečne našli toho správneho speváka Ela Schronka, ktorý je pre kapelu obrovským prínosom. Aj preto je „Noc“ zrealizovaná už, ako duet,” vysvetlil Jimi Cimbala.

Slováci CASTAWAY chystajú nový album „Before We Drown“. Kapela teasuje albumovú novinku na YouTube.