Pondelkové čerstvé správy: NIGHTWISH, RAGE, SUICIDE SILENCE, DELAIN, ABSTRACT a ďalší

NIGHTWISH zverejnili ukážku z nového Blu-ray. SUICIDE SILENCE a RAGE s novými klipmi. DELAIN zverejnili nový singel. SONS OF APOLLO vydajú nový album. Album „Lightheory“ od ABSTRACT vychádza v reedícii. BASTARD pracujú na druhom albume. THE RISING SIGN vydali nový album a video.

Floor Jansen z NIGHTWISH počas bratislavského koncertu Decades. Foto: Alena Červeňanská

Kapela NIGHTWISH ponúka ďalšiu ukážku z chystaného Blu-ray disku „Decades: Live in Buenos Aires“ (vychádza 6. decembra u Nuclear Blast Records) v podobe piesne „Slaying the Dreamer“. Materiál sa nahrával 19 kamerami 30. septembra 2018 na Estadio Malvinas v Buenos Aires počas turné „Decades“, na podporu kompilácie s rovnakým názvom. Ešte dodáme, že kapela pred dvoma týždňami dokončila nahrávanie nového albumu. Zatiaľ nepomenovaná novinka by mala vyjsť na jar budúceho roka.

Nemecká formácia RAGE sa prezentuje novým obrazovým materiálom ku skladbe „True“ z albumu „Wings of Rage“. Ten uzrie svetlo sveta 10. januára vďaka vydavateľstvu SPV/Steamhammer.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE natočili videoklipy k dvom novým songom „Meltdown“ a „Love Me to Death“ z chystanej dosky „Become the Hunter“. Tá vyjde 14. februára u Nuclear Blast Records.

Holanďania DELAIN vypustili do sveta nový singel s názvom „One Second“ z chystanej a zatiaľ nepomenovanej nahrávky.

Projekt SONS OF APOLLO vydá 17. januára u InsideOut Music/Sony nový štúdiový album „MMXX“. Nižšie si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe klipovky „Goodbye Divinity“.

Banskobystrickí inštrumentalisti ABSTRACT vydávajú pod krídlami Pařát Production v reedícii po piatich rokoch album „Lightheory“ v digipackovej verzii spolu s magnetkou a nášivkou. K tomu má kapela aj nový merchandise – tričká a mikiny.

Havířovští hard&heavy rockeři BASTARD se rozhodli nadále pokračovat ve čtyřech bez sólového zpěváka. V současnosti kapela pilně pracuje ve studiu Citron na nové desce pod producentským dohledem Djordje Eriče. Nové, v pořadí druhé album pod názvem „Druhá Müza“ by mělo vyjít koncem ledna a BASTARD slibují pořádnou nálož moderního hard rocku. Zakladatel a kytarista Láďa Krečmer (ex-Citron) k tomu dodává: „Rozhodli jsme se oprostit od starého pojetí a soundu 80. nebo 90.let. Nová deska bude znít moderně a přitom to bude stále typicky melodický BASTARD. Po několika zkouškách s různými zpěváky jsme nakonec zjistili, že náš kytarista Pavel Škarpa skvěle zpívá a jeho výraz a projev přesně zapadá do naší nové muziky.“ BASTARD nové album pokřtí na třech koncertech v Plzni, Havlíčkově Brodě a Ostravě, kde vystoupí jako předkapela legendárních veteránů URIAH HEEP. – Tlačová správa

THE RISING SIGN z Dolného Kubína vydali nový album a video. Banda chalanov, ktorí si nerobia absolútne žiadnu hlavu s definovaním hudby, akú hrajú. Ich spoločná tvorba popiera logiku, ktorú ste zvyknutí hľadať u väčšiny iných kapiel. Hudobné vplyvy a vzory jednotlivých členov skupiny, ak to môžeme takto definovať, pochádzajú z najrôznejších smerov, aké si len poslucháč dokáže predstaviť – hard rock, indie pop, synth, funk, jazz, prog rock, metal…. A album „Fragments“, k dispozícii od 15. novembra 2019 na bielo/čiernom mramorovom vinyle, CD a v digitálnej forme dostupný na všetkých streamovacích platformách, prináša jeden nezameniteľný mix všetkého vymenovaného. Nahratý v štúdiu Apollo v domácom Dolnom Kubíne, mastrovaný v berlínskom Artefacts Mastering a vydaný v rakúskom vydavateľstve Mai Lei Bel. Novinka ponúka 41 minút jazdy v štýle Alicinej výpravy do Krajiny zázrakov. Zároveň s albumom kapela vydala aj druhý singel v podobe lyric videa k piesni „Scripted Days“, ktoré má na svedomí americké štúdio YOD Multimedia. – Tlačová správa