MASTERPLAN V OKTÓBRI DVAKRÁT NA SLOVENSKU!

NOVUM INITIUM TOUR 2013

MASTERPLAN (GER)

Special Guests:
LOVE.MIGHT.KILL (Ger)
SIRENS CRY (Aut)
SEBASTIEN (Cze)
MYSTIC PROPHECY (Ger)

Utorok 22.10.2013, Košice – Colloseum Club
Streda 23.10.2013, Bratislava – Majestic

Kolmý štart tejto päťky v roku 2003 vďaka trojzáprahu Grapow – Kusch (obaja vtedy čerstvo ex-HELLOWEEN) – Lande zapríčinil, že ich debut „Masterplan“ sa stal najpredávanejším debutom roku 2003 v Európe.

Kto by si rád osviežil pamäť a kariéru týchto pánov, tak Roland Grapow nahradil v roku 1988 v kapele HELLOWEEN Kaia Hansena a Uli Kusch do tej istej kapely nastúpil v roku 1994 po bubeníkovi Ingovi Schwichtenbergovi… Z kapely boli vylúčení v roku 2001…

Dvojka MASTERPLANU „Aeronautics“ z roku 2005 potvrdila že power metal hrubý a ťažký ako skala si našiel miesto na špici svetovej elity tejto muziky a fanúšikovia si doslova zamilovali dokonalosť a precíznosť, akou tento metalový skvost oplýva… Je škoda, že niekoľko silných osobností v jednej kapele sa nejakým spôsobom vždy ťažko dohodne a preto sa od kapely po turné „Aeronautics“ od kapely odlúčili Jorn Lande a Uli Kusch, aby sa venovali svojim projektom.

Album „MK II“ z roku 2007 so spevákom Mikom DiMeom a bubeníkom Mike Terranom a podporné veľké turné absolvovali MASTERPLAN s európskou veličinou SAXON a predposledný „Time to be King“ opäť naspieval Jorn Lande (2010). Kvôli Rolandovej vyťaženosti vo vlastnom nahrávacom štúdiu a Jornovej neochote koncertovať v rámci dlhého turné sa aj zostava z roku 2010 neudrží, avšak popri prácach v Roland Grapow Studios vo Zvolenskej Slatine s množstvom kapiel, sa pomaly rodí album pre novú zostavu a konečne, po rokoch aj nové turné !!!



To prichádza na jeseň 2013 a dvojitý zásah udrie aj na Slovensko. S klipom „Keep Your Dream Alive“, singlom „The Game“ a albumom „Novum Initium“ a novou zostavou doslova ALL STARS teamu Masterplan vyráža predstaviť zbierku svojich najznámejších skladieb aj na Slovensko a každý sa môže tešiť na výber toho najlepšieho, čo kapela svojim fanúšikom ponúkla na svojich hudobných dielach.

Ak si spomenieme len na úvodnú killer skladbu z debutu – „Spirit Never Die“ alebo hitovky „Heroes“ či „Kind Hearted Light“, singlovú a klipovú „Back for My Life“ alebo powermetalovú hustú „Crimson Rider“ z druhého albumu „ Aeronautics“, či klipové skladby z ostatných albumov, bude to naozaj záťaž pre každé metalové hrdlo..  Brilantní hudobníci ako Jari Kainulainen (ex – STRATOVARIUS, SYMFONIA), Martin Škaroupka (CRADLE OF FILTH) a tiež nováčik za mikrofónom Rick Altzi (AT VANCE) nechajú zabudnúť na svojich predchodcov a rozprúdia viac ako 90 minútovú power metalovú veselicu v Košiciach a Bratislave.

Koncerty MASTERPLAN budú sprevádzať aj hostia turné, kapely LOVE.MIGHT.KILL , SIRENS CRY, SEBASTIEN a MYSTIC PROPHECY. Skupina MASTERPLAN dáva šancu aj jednej alebo dvom kapelám z domácej scény…, ktorá to bude?

Tlačová správa