Abbath bojuje so závislosťou, podstúpi odvykaciu kúru. OPETH zverejnili nový klip

Abbath bojuje so závislosťou. OPETH a MISERY INDEX s novými klipmi. BLAZE BAYLEY vydá nový živák. RAMCHAT zverejnili novú pieseň a zahrajú v Rusku.

ABBATH

Abbath, bývalý frontman kapely IMMORTAL a v súčasnosti líder zoskupenia ABBATH, sa rozhodol ísť na odvykačku po tom, čo zrušil niekoľko koncertov juhoamerického turné. „Mal som to šťastie, že som dostal príležitosť žiť svoj sen, ktorým je písanie hudby, vydávanie nahrávok a hranie pre fanúšikov po celom svete. Z veľkej časti to bola obrovská jazda, ale vyskytli sa chvíle, keď sa veci pokazili. Najmä počas nedávneho turné po Južnej Amerike, kde sme museli zrušiť koncerty v Argentíne a Brazílii. Nie je žiadnym tajomstvom, že bojujem so závislosťou. Uvedomil som si, že je čas začať s týmto démonom bojovať. Zaviazal som sa k programu liečenia, ktorý mi pomôže očistiť sa raz a navždy. Cítim sa motivovaný a odhodlaný túto bitku vyhrať,“ uviedol Abbath na facebookovom profile kapely.

Prog rockeri OPETH vypustili do sveta nový videoklip k piesni „Ingen Sanning Är Allas“ pochádzajúcej z aktuálnej nahrávky „In Cauda Venenum“.

Death/grindová úderka MISERY INDEX nahrala nový videoklip k songu „Decline and Fall“ z aktuálneho albumu „Rituals of Power“.

BLAZE BAYLEY vydá 3. apríla nový živák (CD/DVD) s názvom „Live In Czech“. Materiál sa nahrával v septembri tohto roka počas dvoch koncertov v brnenskom klube Melodka.

Martinskí pagan metalisti RAMCHAT, ktorí sa tešia v originálnom mixovaní death/black metalu, zverejnili na svojom YouTube kanály novú pieseň „Neodpúšťam!“. Ako sa vyjadril leader kapely Hirax, ide o netypickú skladbu pre RAMCHAT. „Začína doom metalovo, aby sa v strede spustila šialená jazda klepačiek. Aj v texte som sa pustil do témy, ktorej som sa v metalovom podaní ešte nedotkol.“ Skladba sa objaví na chystanom novom albume kapely, ktorý vyjde v lete 2020. „Na hrubo plánujeme, že nový album pokrstíme 6.6.2020 na druhom ročníku KrutoFestu v Martine. Dovtedy si naši fanúšikovia môžu zadovážiť predošlé albumy, hlavne dávam dôraz na CD „Atrana“ a „Bes/Karpaty“, ktoré sú už takmer vypredané. Máme z nich posledné kusy a v takejto podobe ako vyšli, ich už nikdy nedolisujeme. Nájdete ich na Hirax Shope a je to aj s možnosťou venovania, stačí písať do poznámky svoje želanie,“ doplnil gitarista Pavel „Hirax“ Baričák. RAMCHAT zahrajú v nedeľu 1. decembra v Moskve, o deň na to vystúpia v Petrohrade, kde budú sprevádzať ruskú pagan metalovú legendu PAGAN REIGN pri jej návrate na domáce pódiá. Kapela pokrstí novinku „Art of the Time“ práve so Slovákmi RAMCHAT. – Tlačová správa