EVANESCENCE pracujú na novom albume, KORN nahrali dokumentárnu sériu

EVANESCENCE začiatkom budúceho roka budú nahrávať nové piesne. KORN sa hlásia s dokumentárnou sériou. Charlie Benante z ANTHRAX pracuje na nových skladbách. Bývalí spoluhráči Chestera Benningtona (LINKIN PARK) znovu nahrávajú staré piesne jeho prvej kapely. STONE SOUR zas s novým klipom. PSYCHOTIC WALTZ sa vracajú v pôvodnej zostave s novým materiálom.

EVANESCENCE počas koncertu v Trnave. Foto: Radka Valentínová

EVANESCENCE skladajú nový album. Potvrdila to speváčka Amy Lee 30. novembra pred nešťastným vystúpením na Knotfeste v Mexiku. „Pracujeme na novom albume – prvýkrát po dlhej dobe. Pár dní sme sa schádzali na malom kapelnom kempe. Sú to malé písacie kempy, kde pracujeme na novej hudbe. Myslím, že to znie úžasne. Do štúdia chceme ísť začiatkom budúceho roka, kde začneme nahrávať niektoré nové piesne,“ prezradila speváčka Amy Lee.

Američania KORN vypustili do sveta prvú epizódu zo svojej dokumentárnej série, v ktorej reflektujú dianie v končiacom sa roku 2019. V prvej časti sa venujú koncertným vystúpeniam a aktuálnemu albumu „The Nothing“ . O réžiu sa postaral Sebastien Paquet. V nasledujúcich dvoch týždňov zverejnia ďalšiu epizódu.

Bubeník Charlie Benante z kapely ANTHRAX je späť v štúdiu, kde pracuje na skladbách pre nový a zatiaľ nepomenovaný album. Ten by mohol vyjsť v priebehu budúceho roka. Vlani sa Benante vyjadril, že nové skladby majú byť agresívnejšie a zlostnejšie. A to kvôli prostrediu v akom všetci žijeme, čo sa má odrážať aj v tvorbe ANTHRAX.

Bývalí spoluhráči zosnulého Chestera Benningtona (LINKIN PARK) z jeho prvej kapely post-grungovej kapely GREY DAZE znovu nahrali staré materiály s pomocou Chesterových blízkych a rodiny. Medzi hosťami, ktorí sa objavia na týchto nahrávkach sú Jamie Bennington (23-ročný Chesterov syn), Brian „Head“ Welch, James „Munky“ Shaffer (obaja KORN), Marcos Curiel (P.O.D.) a ďalší. Album bude vydaný prostredníctvom organizácie 320 Change Direction, organizácie na zvyšovanie povedomia o duševnom zdraví, ktorú založila vdova po Chesterovi Talinda Benningtonová.

Kapela STONE SOUR zverejnila nový live videoklip k piesni „Whiplash Pants“. Klip je zároveň ochutnávkou z ich vôbec prvého živáku „Hello, You Bastards: Live In Reno“. Ten vychádza 13. decembra u vydavateľstva Cooking Vinyl. Album sa nahrával 5. októbra 2018 v Grand Sierra Theatre v meste Reno v štáte Nevada.

Americkí progresívni pionieri a inovátori PSYCHOTIC WALTZ prichádzajú v originálnej zostave so svojim piatym štúdiovým albumom. Novinka „The God-Shaped Void“ vyjde 14. februára 2020 prostredníctvom labelu InsideOut Music. Mimochodom, bude to prvá nová hudba v podaní tejto kapely po 23 rokoch!