CARCASS s novou skladbou a zvestujú správy o novom albume. Novinky aj od IHSAHN, RAGE a ďalších

CARCASS zverejnili novú skladbu. IHSAHN, ANNIHILATOR, SUICIDE SILENCE, SONS OF APOLLO a MOFOKILLER s novými klipmi. RAGE, BODY COUNT a Biff Byford zverejnili nové skladby. GOD DETHRONED vydajú nový album.

CARCASS

Liverpoolska ikona CARCASS vypustila do sveta novú skladbu s názvom „Under the Scalpel Blade“. Spomínaná pieseň je predzvesťou novej štúdiovky, ktorá by mala vyjsť budúci rok prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

IHSAHN prichádza s prvou ochutnávkou z päťskladbového EP „Telemark“ v podobe piesne „Stridig“, podporenej aj videoklipom. Novinka „Telemark“, ktorej artwork nájdete nižšie, vyjde 14. februára u Candlelight Records a predstaví tvrdšiu stránku Ihsahnovej tvorby. Tri vlastné skladby doplnia covery „Rock and Roll Is Dead“ od Lennyho Kravitza a „Wrathchild“ od IRON MAIDEN.

IHSAHN – Telemark

Úderné trio RAGE zverejnilo lyric video k novej skladbe „Chasing the Twilight Zone“ z albumu „Wings of Rage“. Ten uzrie svetlo sveta 10. januára vďaka vydavateľstvu Steamhammer/SPV.

Thrash metalisti ANNIHILATOR sa hlásia o slovo s novým klipom k songu „Armed to the Teeth“. Ten nájdete na ich novom albume „Ballistic, Sadistic“, ktorého vydanie je naplánované na 24. januára prostredníctvom Silver Lining Music.

Biff Byford (SAXON) zverejnil titulnú skladbu z debutovej sólo nahrávky „School of Hard Knocks“, ktorá oficiálne vychádza 21. februára.

Holandskí death metalisti GOD DETHRONED oznámili, že 7. februára im u vydavateľstva Metal Blade Records vyjde nový štúdiový album „Illuminati“. Pod správou si môžete vypočuť titulnú skladbu podporenú aj videoklipom.

Projekt SONS OF APOLLO sa prezentuje novým obrazovým materiálom k piesni „Fall to Ascend“ z novinky „MMXX“, ktorá sa k poslucháčom dostane 17. januára vďaka InsideOut Music/Sony.

Neustále personálne zmeny, pochovali už veľa nádejných kapiel. To však nie je prípad MOFOKILLER. Kapela sa snaží z každej zmeny vyťažiť maximum a posunúť sa ďalej. Z pôvodne päť členného súboru sa oklieštila len na dvoch členov a vydáva singel „Útek“. „Klasická kapela sa pre nás stala prežitkom a posúvame sa skôr k forme Projektu. S Mirom sme si vždy perfektne rozumeli a máme jasnú predstavu o tom, čo chceme robiť. Uvedomili sme si, že ďalší členovia by pre nás boli skôr príťažou. Samozrejme nechceme znevažovať pôsobenie bývalých členov. Len robiť muziku, keď každý ťahá iným smerom je veľmi ťažké. Chceme robiť hudbu tak ako cítime a na spoluprácu si volať zaujímavých hostí,“ vysvetľuje gitarista, skladateľ a textár Matúš Cíger. MOFOKILLER si najnovšie prizvali na spoluprácu Roba Ravena z MEREDITH (ex-The Paranoid) a punkovú bubenícku legendu Lojza Horníka (ex-KONFLIKT, ex-KARPINA). „S Robom sme sa lepšie spoznali na minuloročnom turné s The Paranoid. Ihneď sme si padli do oka. Bolo to divé zviera, ktoré zavreli do klietky. Takže pozrite si náš klip Útek. Toto je Rob Raven bez reťazí… No a Lojzo? To je proste maskot a absolútny profík. Rýchla bezproblémová spolupráca. Pohodové natáčanie, ktoré sme si užili,“ doplňuje Miro Beka – spevák, basgitarista a zvukár kapely. – Tlačová správa

Deathcoristi SUICIDE SILENCE nahrali nový videoklip k songu „Feel Alive“ z chystanej dosky „Become the Hunter“. Tá vyjde 14. februára prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Rap metalová formácia BODY COUNT ponúka k vypočutiu novú skladbu „Carnivore“ z rovnomennej dosky. Album sa na pulty predajní dostane 6. marca vďaka labelu Century Media Records.