Uznávaný bubeník Neil Peart z RUSH prehral svoj viacročný boj s rakovinou

Hudobný svet znovu obletela smutná správa.

Jeden z najuznávanejších bubeníkov doby Neil Peart zomrel v utorok 7. januára v Santa Monice v Kalifornii vo veku 67 rokov. Peart bol bubeníkom a textárom legendárnej kapely RUSH.

Neil Peart (1952 – 2020). Zdroj: 660citynews.com

Príčinou smrti bola podľa slov rodinného hovorcu Elliota Mintza rakovina mozgu, s ktorou v tichosti tento umelec bojoval 3 a pol roka.

„Je nutné, aby sme sa s najhlbším zármutkom a zlomeným srdcom podelili o príšernú správu. V utorok náš kamarát, spriaznená duša a brat, s ktorým sme sa poznali viac ako 45 rokov, prehral svoj odvážny 3 a pol ročný boj s rakovinou mozgu. Odpočívaj v pokoji, brat,“ uviedlo kapela vo svojom vyhlásení na Twitter.

Peart bol jedným z najväčších rockových bubeníkov s krásnym, ale precíznym štýlom, vzdával hold svojmu hrdinovi Keithovi Moonovi z kapely THE WHO, ktorý sa predávkoval drogami v roku 1978. Bubeník RUSH bol známy aj svojimi dlhými sólami, ktoré boli starostlivo skonštruované, dramatické a boli ozdobou každého koncertu tejto kapely.

Aj Neil Peart ovplyvnil mnoho ďalších uznávaných bubeníkov a hudobníkov. Viacero z nich prijalo túto správu s hlbokým zármutkom a vzdali mu hold aspoň prostredníctvom svojich sociálnych sietí.

Paul Stanley z KISS napísal na svoj Twitter: „Absolútne príšerné správy. Neal Peart zomrel po boji s rakovinou mozgu. Jeho neskorší život bol naplnený mnohými rodinnými tragédiami. Je to smutné, som šokovaný.“ Okrem Stanleyho zdieľalo svoj smútok aj mnoho iných hudobníkov. Za všetkých spomenieme aj jeho spoluhráča z KISS Gene Simmonsa, Kinga Diamonda, Iana Scotta z ANTHRAX, Mikaela Stanneho z DARK TRANQUILLITY, Geezera Butlera, Davida Ellefssona, Mikea Portnoya či Martina Škaroupku.