V košickom klube Collosseum zahrá ďalšia gitarová legenda

Člen skupiny UFO sa v Košiciach predstaví po prvýkrát.

Vinnie Moore
Piatok 24.1.2020, Košice – Collosseum (USA)

Pár dní po Troch kráľoch príde do Collossea ďalší gitarový kráľ. Virtuóznych gitaristov Richie Kotzena, Tony MacAlpina, Simona McBride (Don Airey) a Paula Gilberta, ktorí v tomto klube už hrali, doplní ďalší svetový hráč – Vinnie Moore.

Vinnie Moore

Rodák z amerického New Castlu sa svojou fenomenálnou hrou zaradil s Yngwie Malmsteenom a Tony MacAlpineom medzi tých najvplyvnejších gitaristov 80. rokov minulého storočia. Po vydaní svojho debutového albumu „Mind’s Eye“ v roku 1987 bol časopismi Guitar Player, Guitar a Guitar World označený za „najlepšieho nováčika“.

Neskôr sa preslávil ako člen legendárnej britskej kapely UFO. Hosťoval aj na slávnom albume Alice Coopera „ Hey Stoopid“ spolu s kolegami Slashom, Joe Satrianim, Steve Vaiom a Mick Marsom.

Okrem albumov, ktoré nahral so skupinou UFO a spolupráce na rôznych iných štúdiových projektoch má Vinnie Moore v súčasnosti na konte desať sólových albumov. Na tom najčerstvejšom – „Soul Shifter“ sa objavili veľmi zaujímaví hostia – basgitarista Rudy Sarzo (Quiet Riot, Ozzy Osbourne, Whitesnake) a klávesák Jordan Rudes z Dream Theater.

Vinnie neprezradil, čo v Košiciach zahrá, bude to prekvapenie

V súčasnosti je Vinnie Moore na veľkom turné, na ktorom ho doprevádzajú talianski muzikanti – bubeník Roberto Pirami, gitarista Emiliano Tessitore a basgitarista Francesco Caporaletti. V rámci tejto šnúry navštívi prvý krát aj Košice. V Collosseu tento výnimočný muzikant predstaví nielen zopár vecí zo svojej fantastickej inštrumentálnej novinky „Soul Shifter“, ale pridá k ním aj prierez doterajšou tvorbou. Na otázku, konkrétne ktoré pesničky v Košiciach zahrá, Vinnie odpovedal: „Je to prekvapenie a ešte teraz to neviem stopercentne. Ale skladby budú z väčšiny mojich sóloviek.“

Vinnie Moore sa na Košice už teší a pozdravuje všetkých fanúšikov: „Zdravím všetkých v Košiciach, teším sa, že sa 24. januára uvidíme v Collosseu. It’s time to ROCK!“

FB Event

Tlačová správa: Natália Novotná