Očakávaný album NIGHTWISH vyjde v apríli, kapela zverejnila jeho obal. SLIPKNOT nahrali krátky film

NIGHTWISH oznámili vydanie nového albumu. SLIPKNOT zverejnili krátky film. IRON REAGAN vyhodili basgitaristu. WE CAME AS ROMANS s novým singlom. BRITISH LION zas s novým klipom.

NIGHTWISH

Fínska formácia NIGHTWISH oznámila, že 10. apríla jej prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový štúdiový album s názvom „Hvman. :II: Natvre“. Novinka vyjde ako dvojalbum, prvý disk bude obsahovať 9 skladieb, na druhom disku bude jedna dlhá pieseň rozdelená do ôsmich kapitol.

NIGHTWISH – Hvman. :II: Natvre

Kapela SLIPKNOT vypustila do sveta 20-minútový film „Pollution“. Snímok sa sústreďuje okolo videoklipu k piesni „Nero Forte“ a je akýmsi jeho rozšírením. O réžiu sa postaral perkusionista kapely Shawn Crahan. „Rozhodol som sa natočiť krátky film, ktorý vás núti spochybňovať vašu vlastnú existenciu v tejto realite. Keď si ľahnete do postele vedľa toho koho milujete, pýtate sa niekedy sami seba – je možné aby mi táto osoba počas spánku podrezala hrdlo? Užite si to. Znečistenie (Pollution) je všade,“ uvádza Crahan v tlačovej správe.

Crossover thrash metalová formácia IRON REAGAN vyhodila basgitaristu Roba Skotisa kvôli sexuálnym obvineniam. „Robert Skotis už nie je aktívnym členom IRON REAGAN. Ospravedlňujeme sa za neskorú reakciu na obvinenia voči nemu. Nemôžeme prehliadať predátorské správanie a vedome by sme sa nespájali s niekým, koho by sme považovali za hrozbu alebo nebezpečenstvo pre kohokoľvek. Odporúčame Robovi urobiť verejné vyhlásenie, ktorým objasní túto situáciu,“ napísala kapela na svojej facebookovej stránke. So Skotisom boli taktiež pretrhané aj všetky väzby v reštaurácii Cobra Cabana, kde pracoval. „Ako mnohí viete, stal som sa obeťou bezdôvodného útoku z anonymného Twitter účtu. Toto obvinenie spôsobilo dosť rozruchu, aby som prišiel o vlastníctvo v mojej milovanej reštaurácii, a musel som sa dočasne vzdať svojej úlohy v IRON REAGAN. Všetkých dôrazne vyzývam, aby zvážili zdroj týchto výmyslov a žiadam, aby ste sa neuponáhľali s odsudzovaním,“ reagoval Skotis na facebooku.

Metalcoristi WE CAME AS ROMANS zverejnili nový singel s názvom „From the First Note“ a podporili ho aj videoklipom.

BRITISH LION, bočný projekt Stevea Harrisa z IRON MAIDEN, zverejnil nový videoklip k piesni „The Burning“ z rovnomennej dosky, ktorá vychádza práve dnes (17.1.).