Ozzy Osbourne bojuje s Parkinsonovou chorobou, TITANIC vydajú živák

Ozzy Osbourne vyhlásil, že pri zdravotných problémoch potrebuje podporu fanúšikov. TITANIC mixujú nový živák. DARK FORTRESS a BANISHER vydajú nové albumy.

Ozzy Osbourne.

Legendárneho Ozzy Osbourna už dlhšie trápia zdravotné problémy, vlani dokonca kvôli nim musel zrušiť turné. Teraz tento uznávaný hudobník oznámil, že bojuje s Parkinsonovou chorobou. Bývalý frontman skupiny BLACK SABBATH v televíznom programe Good Morning America stanice ABC uviedol, že ochorenie mu diagnostikovali vo februári 2019. „Je to pre nás veľmi ťažké. Svoju ostatnú šou som odohral na Silvestra 2018, potom som mal nepríjemný pád a musel som podstúpiť chirurgický zákrok na krku, čo mi priškrtilo všetky nervy. Pred rokom som bol v žalostnom stave, stále užívam množstvo liekov,“ povedal Osbourne. „Musel som sa vysporiadať s faktom, že mám Parkinsonovu chorobu, ale dúfam, že fanúšikovia vydržia a budú to pre mňa aj naďalej, pretože ich skutočne potrebujem,“ doplnil.

Česká kapela TITANIC dokončuje v štúdiu Shaark mix nového živáku „Soumrak Titánů Živě“, ktorý vyjde 9. marca. Nahrávka zaznamenaná koncom decembra na akcii Metalové Vánoce predstaví nového basgitaristu Milana Vajgrta a zároveň bude prvou nahrávkou s Marekom „Ashok“ Šmerdom na pozícii gitaristu a doprovodných vokálov. Ešte dodáme, že celý album bude venovaný Milanovi Hanákovi, ktorý podľahol rakovine 21. decembra 2019 vo veku 57 rokov (viac informácií TU).

Black metalistom DARK FORTRESS vyjde 28. februára u Century Media Records nový album „Spectres of the Old World“. Pod správou si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Isa“.

Poľská formácia BANISHER vydá 29. februára prostredníctvom labelu Selfmadegod Records novú dosku s názvom „Degrees of Isolation“. Ako ochutnávka z nej poslúži klipovka „Devil in ISO 5“.